Γερμανία: Η Κυριακή ήταν μια καλή μέρα για τη δημοκρατία λένε στελέχη του AfD

Γερμανία: Η Κυριακή ήταν μια καλή μέρα για τη δημοκρατία λένε στελέχη του AfD Facebook Twitter
0

To αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των χθεσινών περιφερειακών που πραγματοποιήθηκαν σε τρία ομόσπονδα κρατίδια, με ορισμένα στελέχη του να σχολιάζουν το αποτέλεσμα ως «μια καλή ημέρα για την Δημοκρατία» στη Γερμανία.

«Η Γερμανία ψήφισε χθες σε τρεις περιοχές και εμείς πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια καλή ημέρα για τη Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Φράουκε Πίτρι, πρόεδρος του κόμματος, το οποίο επέτυχε να εκλέξει βουλευτές στα τρία περιφερειακά κοινοβούλια που προέκυψαν από την χθεσινή διαδικασία, συγκεντρώνοντας από 12% έως 24% των ψήφων.

«Είμαστε το κόμμα που μπορεί, με τρόπο αξιόπιστο, να δείξει ότι προσεγγίζει από τότε που ιδρύθηκε το 2013 τα προβλήματα για τα οποία αδιαφορούν σε αυτήν την χώρα», τόνισε η Πέτρι.

«Η γερμανική κοινωνία, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια βιώνει μια διαρκή αποσύνθεση που μεταφράζεται ξεκάθαρα από μία εξαθλίωση των μεσαίων τάξεων, από το γεγονός ότι οι οικογένειες ολοένα και πλήττονται και ότι το μέλλον της χώρας ολοένα και τίθεται υπό αμφισβήτηση» είπε η επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το AfD εμφανίζεται ως το κόμμα της «κοινωνικής ειρήνης» τόνισε εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία που κατεγράφη στις περιφερειακές εκλογές, η οποία επιτεύχθηκε «παρά την τεράστια εκστρατεία δυσφήμησης των τελευταίων εβδομάδων».

Το AfD εκπροσωπείται πλέον στα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, 18 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων και μεντόρων στη ζωή ενός παιδιού βοηθά στο να αισθάνονται αποδοχή τα παιδιά που ενδέχεται να εξερευνήσουν τη δική τους ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικότητα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Διεθνή / Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Πέρασαν χειροπέδες στους άνδρες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους ανέκριναν υπό την απειλή όπλων - Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Ντέιρ αλ Μπάλα
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Διεθνή / ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ή ακόμη την κατάθεση συγκρατουμένου του
LIFO NEWSROOM
SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Διεθνή / SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Η Βρετανία θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο SAFE, αλλά θα πρέπει να πληρώνει ποσοστό στην ΕΕ για κάθε συμβόλαιο που κερδίζουν βρετανικές εταιρείες
LIFO NEWSROOM