Γαλλία: Σταθερή η δημοτικότητα του Μακρόν- Δημοφιλέστερος πολιτικός ο υπουργός Οικολογίας

Γαλλία: Σταθερή η δημοτικότητα του Μακρόν- Δημοφιλέστερος πολιτικός ο υπουργός Οικολογίας Facebook Twitter
0

Σταθερό παραμένει το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον νέο πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Το 45% των ερωτηθέντων είπε ότι "εμπιστεύεται" τον Μακρόν. Σχεδόν ισάριθμοι (46%) είναι όμως και αυτοί που δήλωσαν ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη ενώ το 9% δεν εξέφρασε άποψη.


Η δημοτικότητα του Φιλίπ έχει αυξηθεί στο 43% (από 38%). Όμως σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους (46%) απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται. Οι υπόλοιποι από τους ερωτηθέντες (11%) δεν εξέφρασαν άποψη σε αυτή τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Classique.


Όσον αφορά τη δημοτικότητα των άλλων πολιτικών, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο υπουργός Οικολογίας Νικολά Ιλό με 61% και ακολουθούν ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Αλέν Ζιπέ (45%), ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (35%) και ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν (32%).


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 4 και 5 Ιουλίου σε δείγμα 999 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 1,4-3,1%.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, πολιτοφυλακή - Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Η Βενεζουέλα ενισχύει στρατεύματα και πολιτοφυλακή, ενώ οι ΗΠΑ μεταφέρουν προηγμένα όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Διεθνή / Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Ο Οχανιάν υποστήριξε ότι η επόμενη γενιά των social media θα πρέπει να είναι «επαληθεύσιμα ανθρώπινη», βασισμένη σε «ζωντανό περιεχόμενο και αποδείξεις ζωής»
LIFO NEWSROOM
«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Διεθνή / Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών - Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και «εκφοβισμό των επικριτών του προέδρου»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Διεθνή / Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε «στρογγυλή τράπεζα» για την Antifa με δεξιούς influencers, προκαλώντας αντιδράσεις για την προπαγανδιστική φύση της συνάντησης και τις πολιτικές της στοχεύσεις
LIFO NEWSROOM
Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που πάγωσε τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Διεθνή / Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που «πάγωσε» τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 12χρονης Λόλα Νταβιέ συγκλονίζει τη Γαλλία - Η 27χρονη Νταμπιά Μπενκιρέν κατηγορείται για βασανισμό, βιασμό και δολοφονία ανηλίκου, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα
LIFO NEWSROOM