Γαλλία: Ο Εισαγγελέας επιβεβαιώνει τον προμελετημένο χαρακτήρα της επίθεσης στη Νίκαια

Γαλλία: Ο Εισαγγελέας επιβεβαιώνει τον προμελετημένο χαρακτήρα της επίθεσης στη Νίκαια Facebook Twitter
0

O άνδρας που σκότωσε 84 ανθρώπους στη Νίκαια την 14η Ιουλίου είχε προσχεδιάσει την επίθεση, ενώ είχε πρόσφατα εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού σήμερα.

 

«Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία της έρευνας που να καταδεικνύουν σε αυτό το στάδιο ότι ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ούτε να επιβεβαιώνουν ενδεχόμενες διασυνδέσεις με πρόσωπα από την οργάνωση… εκείνος (ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουχλέλ) είχε επιδείξει προσφάτως κάποιο ενδιαφέρον για τα ριζοσπαστικά τζιχαντιστικά κινήματα» δήλωσε ο Φρανσουά Μολέν.

 

Ο Γάλλος εισαγγελέας πρόσθεσε ότι ο Μπουχλέλ, δύο εβδομάδες προτού διαπράξει την επίθεση της 14ης Ιουλίου, είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα καταθέτοντας αίτημα για ένα τραπεζικό δάνειο, το οποίο όμως απέρριψε η τράπεζα, και προχωρώντας σε ανάληψη μετρητών και την πώληση του αυτοκινήτου του.

 

Ο δράστης κατέβαλε το ποσό των 1.600 ευρώ την 14η Ιουλίου για να ενοικιάσει το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και το προηγούμενο διάστημα κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας είχαν καταγράψει τον Μπουχλέλ να προβάρει την πορεία που τελικά ακολούθησε την 14η Ιουλίου, σύμφωνα με τον Μολέν.

 

Ο εισαγγελέας του Παρισιού σημείωσε ότι ο 31χρονος είχε πει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του ότι μεγάλωνε τη γενειάδα του για θρησκευτικούς λόγους και ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να έχει το δικό του κράτος.

 

Επίσης, φωτογραφίες και βίντεο που συνδέονται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εντοπίστηκαν στο τηλέφωνό του και τον υπολογιστή του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM