G7: Δεν κατέληξαν σε κοινή δήλωση για την κλιματική αλλαγή λόγω επιφυλάξεων των ΗΠΑ

G7: Δεν κατέληξαν σε κοινή δήλωση για την κλιματική αλλαγή λόγω επιφυλάξεων των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση κατά τη σημερινή συνεδρίασή τους στη Ρώμη, εξαιτίας των επιφυλάξεων των ΗΠΑ αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ιταλός υπουργός.


Οι ΗΠΑ δήλωσαν πως «επιφυλάσσονται» όσον αφορά τις δεσμεύσεις της G7 που ανέλαβαν κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, ο οποίος προήδρευε της συνάντησης αυτής.


Δεν κατέστη συνεπώς δυνατό να υπογραφεί μια κοινή δήλωση από όλα τα μέλη της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Καναδάς και Ιταλία), διευκρίνισε.


Μπροστά στις επιφυλάξεις των ΗΠΑ, οι οποίες επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε μια φάση επανεξέτασης της θέσης τους στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, η Ιταλία αποφάσισε να μην προτείνει μια κοινή δήλωση, εξήγησε επίσης ο Καλέντα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πάρει θέση «μέχρι τα τέλη Μαΐου» σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, που υπογράφηκε στα τέλη του 2015 από περισσότερες από 190 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, αλλά επικρίθηκε έντονα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όπως είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαρτίου ο Λευκός Οίκος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM