Φυλάκιση σε δύο αδέλφια που ξυλοκόπησαν μετανάστη επικαλούμενοι τις δηλώσεις του Τραμπ

Φυλάκιση σε δύο αδέλφια που ξυλοκόπησαν μετανάστη επικαλούμενοι τις δηλώσεις του Τραμπ Facebook Twitter
0

Δύο αδέλφια από τη Βοστόνη, που είχαν προχωρήσει σε ξυλοδαρμό ενός άστεγου Μεξικανού μετανάστη, είχαν ουρήσει πάνω του και είχαν πει σε αστυνομικούς πως «ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο: όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν», καταδικάστηκαν χθες σε ποινές φυλάκισης, δήλωσαν εισαγγελείς.

Ο Σκοτ Λίντερ, 38 ετών, και ο Στιβ Λίντερ, 30, ομολόγησαν την ενοχή τους στις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και στην επίθεση με επικίνδυνο όπλο, μεταξύ άλλων.

Ο Σκοτ Λίντερ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και ο Στιβ Λίντερ καταδικάστηκε σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Σάφοκ. Αφού εκτίσουν τις ποινές τους θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι για τρία χρόνια.

Οι Λίντερ είχαν συλληφθεί την 19η Αυγούστου καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχαν διαπράξει τον ξυλοδαρμό ενός 58χρονου Μεξικανού ο οποίος κοιμόταν σε έναν σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου. Οι δύο άνδρες είπαν σε αστυνομικούς πως επέλεξαν το θύμα διότι πίστευαν ότι ήταν λαθρομετανάστης.

Το θύμα, ο Γκιγιέρμο Ροντρίγκες, διευκρίνισε σε μια γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι στην πραγματικότητα, έχει άδεια μόνιμης παραμονής στις ΗΠΑ.

«Ήλθα σε αυτή τη χώρα πριν από πολλά χρόνια και δούλεψα στα χωράφια για να προμηθεύσω με προϊόντα τους ανθρώπους εδώ. Στην πραγματικότητα μου χορηγήθηκε άδεια μόνιμης παραμονής πριν από πολλά χρόνια, αλλά ακόμη κι αν ήμουν παράτυπος μετανάστης δεν θα μου άξιζε να υποστώ έναν τέτοιο ξυλοδαρμό», πρόσθεσε ο Ροντρίγκες.

Οι δύο δράστες γρονθοκόπησαν και κλώτσησαν τον Ροντρίγκες και κατόπιν ο ένας τον χτύπησε επανειλημμένα με μια μεταλλική ράβδο πριν οι Λίντερ φύγουν γελώντας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο της αστυνομίας είπαν σε αστυνομικούς ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο» και ότι «όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες πρέπει να απελαθούν». Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι ο Σκοτ Λίντερ είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι πίστευε πως η επίθεση ήταν δικαιολογημένη, επειδή το θύμα ήταν άστεγος και ισπανόφωνος. Τα δύο αδέλφια φέρονται εξάλλου να απείλησαν αστυνομικούς ενόσω βρίσκονταν υπό κράτηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του σχετικά με τη μετανάστευση. Μεταξύ άλλων, έχει προτείνει να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό το οποίο θα πληρώσουν οι μεξικανικές αρχές, ενώ υπόσχεται, εάν εκλεγεί, να απελάσει τους κατά εκτιμήσεις 11 εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες οι οποίοι ζουν στις ΗΠΑ.

Αρχικά ο Τραμπ, μεγιστάνας των ακινήτων και αστέρας τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, είχε αναφερθεί στην επίθεση αυτή λέγοντας πως οφειλόταν στην παθιασμένη άποψη δύο ανθρώπων για τη μετανάστευση, αλλά αργότερα ανασκεύασε και τη χαρακτήρισε «φρικτή».

Δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την απόφαση οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο ανδρών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM