Φωτιά στα διυλιστήρια της Rosneft στο Ραζάν μετά από ουκρανική επιδρομή

Φωτιά στα διυλιστήρια της Rosneft στο Ραζάν μετά από ουκρανική επιδρομή Facebook Twitter
Η πόλη Ραζάν βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας/ Φωτ.: Χ
0

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο διυλιστήριο της Rosneft στη ρωσική πόλη Ραζάν, ύστερα από επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV). Σύμφωνα με πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια τεράστια πύρινη σφαίρα υψώθηκε στον ουρανό από το διυλιστήριο, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ρωσίας, μετά από άμεσο πλήγμα.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δείχνουν φλόγες και πυκνό καπνό να καλύπτουν τον ουρανό της δυτικής Ρωσίας. Η πόλη Ραζάν βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την επίθεση.

Η Ρωσία έχει καταγράψει αυξημένη δραστηριότητα ουκρανικών drones σε διάφορες περιοχές. Στη Μόσχα, τα αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά για αφίξεις και αναχωρήσεις λόγω της απειλής. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνολικά 49 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν μέσα σε τρεις ώρες, από τις 19:00 έως τις 22:00 τοπική ώρα (18:00-21:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 37 UAV καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, περιοχή που αποτέλεσε στόχο ουκρανικής διασυνοριακής επίθεσης τον περασμένο Αύγουστο. Επιπλέον, drones αναχαιτίστηκαν στις περιφέρειες Μπριάνσκ, Μπέλγκοροντ, καθώς και στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Τα περιστατικά αυτά αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης κλιμάκωσης των επιθέσεων με drones, που στοχεύουν στρατηγικές υποδομές στη Ρωσία. Οι εξελίξεις εγείρουν ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, με τις επιθέσεις να πλησιάζουν ολοένα και πιο κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM