ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φιλιππίνες: Ζωολογικός κήπος λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο για να δελεάσει το κοινό

Φιλιππίνες: Άνοιξε ζωολογικός κήπος για να δελεάσει το κοινό να εμβολιαστεί Facebook Twitter
EPA
0

Οι Φιλιππίνες άνοιξαν τις πύλες ενός ζωολογικού κήπου ως ένα αυτοσχέδιο κέντρο εμβολιασμού με την ελπίδα ότι οι ελέφαντες και οι αετοί τους μπορούν να προσελκύσουν νέους και ηλικιωμένους, που διστάζουν να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

Στο ζωολογικό κήπο της Μανίλα έγιναν εμβόλια σε νέους ηλικίας 12-17 ετών και σε ηλικιωμένους με «δώρο» σε όσους εμβολιάζονται να περνούν χρόνο βλέποντας τα ζώα.

«Εκτός από το να είναι ασφαλή και επίσης να εμβολιαστούν, τα παιδιά μπορούν επίσης να απολαύσουν την ύπαιθρο, το τοπίο και τα ζώα που βρίσκονται εδώ μέσα», είπε η Joyce Pablo, μητέρα ενός από τα παιδιά που εμβολιάστηκαν.

Οι Φιλιππίνες έχουν μέχρι στιγμής εμβολιάσει πλήρως περίπου το μισό πληθυσμό τους, αλλά πολλές περιοχές εκτός της πρωτεύουσας υστερούν αρκετά, περιπλέκοντας τις προσπάθειες για την καταστολή νέων εστιών του COVID-19.

Οι καθημερινές μολύνσεις από κορωνοϊό έχουν σημειώσει ρεκόρ αρκετές φορές αυτόν τον μήνα, λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον, που οδήγησε σε αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς για τους μη εμβολιασμένους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει απειλήσει ακόμη και να συλλάβει μη εμβολιασμένους.

Ο γιατρός Ray Salinel, είπε ότι ο ζωολογικός κήπος ήταν μια εξαιρετική ιδέα για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

«Μετά τον εμβολιασμό τους τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν διάφορες ασθένειες, μπορούν να περιηγηθούν στον ζωολογικό κήπο», είπε.

«Ακόμα κι αν ο ζωολογικός κήπος δεν είναι εντελώς ανοιχτός, μπορούν να απολαύσουν τα αξιοθέατα, τα παγώνια, τους αετούς και τον ελέφαντα Μάλι. Μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ