Το Φεστιβάλ των Καννών θα φιλοξενεί άστεγους για όσο διαρκέσει η καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Το Φεστιβάλ των Καννών θα φιλοξενεί άστεγους για όσο διαρκέσει η καραντίνα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
1

Ο χώρος όπου φιλοξενείται το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών ανοίγει τις πύλες του για τους άστεγους της περιοχής, που δεν έχουν πού αλλού να πάνε για διαρκέσει η καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Γαλλική Ριβιέρα επρόκειτο να διεξαχθεί στο διάστημα 12-23 Μαΐου, όμως οι οργανωτές το ανέβαλαν για τα τέλη Ιουνίου. Από την περασμένη Παρασκευή, το Παλαί φιλοξενεί τους άστεγους της πόλης.

«Έχουμε 50-70 ανθρώπους κάθε βράδυ», είπε ο Ντομινίκ Οντ-Λασέτ, ο υπεύθυνος του τομέα υγιεινής του δήμου των Καννών.


Πριν από οκτώ ημέρες, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τα 67 εκατομμύρια των συμπατριωτών του να μείνουν στα σπίτια τους για να προστατευθούν από την πανδημία και να επιβραδύνουν την εξάπλωσή της. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τους περίπου 12.000 άστεγους της χώρας που έχουν για σπίτι τους τον δρόμο.

Εκφράζονται έντονες ανησυχίες ότι η πανδημία θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους άστεγους, οι οποίοι πολύ συχνά πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Πολλοί από αυτούς εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από την ελεημοσύνη των ανθρώπων που τώρα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Στην είσοδο του Παλαί ντε Φεστιβάλ, ένας εργαζόμενος με προστατευτική μάσκα παίρνει τη θερμοκρασία των αστέγων που μπαίνουν μέσα. Στον χώρο έχει στηθεί ένα εστιατόριο, υπάρχουν ντουζιέρες και μια κοινόχρηστη αίθουσα με τηλεόραση και διάφορα παιχνίδια. Σε μια μεγάλη, χαμηλοτάβανη αίθουσα, έχουν στηθεί ράντζα σε τρεις μακριές σειρές.

Το Φεστιβάλ των Καννών θα φιλοξενεί άστεγους για όσο διαρκέσει η καραντίνα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Το Φεστιβάλ των Καννών θα φιλοξενεί άστεγους για όσο διαρκέσει η καραντίνα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter

Υπάρχουν επίσης και τέσσερα σπιτάκια για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. «Ξέρουμε ότι οι σκύλοι είναι πολύτιμοι σύντροφοι για τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο» είπε ο Οντ-Λασέτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM