Facebook και Instagram αφαίρεσαν σχόλια μίσους από λογαριασμούς της Lizzo: «Νιώθω σαν να μη με αγαπούν»

Facebook και Instagram αφαίρεσαν σχόλια μίσους από λογαριασμούς της Lizzo: «Νιώθω σαν να μη με αγαπούν» Facebook Twitter
0

Facebook και Instagram αφαίρεσαν διάφορα σχόλια μίσους από τους λογαριασμούς της Lizzo στα social media. 

Η κίνηση έρχεται μετά τις δηλώσεις της τραγουδίστριας, που με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την «οδυνηρή κακοποίηση» που δέχεται στο ίντερνετ.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε στο Hollywood Reporter πως τα σχόλια αφαιρέθηκαν επειδή παραβίαζαν τους κανόνες περί ρητορικής μίσους και παρενόχλησης. 

Νωρίτερα μες στην εβδομάδα, η Lizzo αποκάλυψε ότι δέχεται ρατσιστικές απειλές και άλλες με αφορμή το βάρος της. 

Η Lizzo, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Melissa Jefferson, έχει γίνει διάσημη μέσα από επιτυχίες όπως τα «Juice» και «Good as Hell», ωστόσο το τελευταίο τραγούδι «Rumours» σε συνεργασία με την Cardi B, πυροδότησε αρνητικές αντιδράσεις στο ίντερνετ. 

«Τις μέρες που θα έπρεπε να είμαι τρισευτυχισμένη, ένιωθα χάλια. Μερικές φορές νιώθω σαν ο κόσμος να μην με αγαπάει πίσω. Είναι σαν να μην έχει σημασία πόση θετική ενέργεια δίνεις, θα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν να πουν κάτι κακό για σένα», είπε σε πρόσφατο Instagram Live. 

Περιγράφοντας τις 12ωρες πρόβες, γράφοντας μουσική, κάνοντας ηχογραφήσεις, γυρίσματα και συνεντεύξεις, δεν κατάφερε να κρατήσει τα δάκρυά της, λέγοντας πως τα σχόλια για την εμφάνισή της είναι από τα πιο οδυνηρά.  

«Δεν μπορώ να δεχθώ όλους εσάς που συνεχίζεται να το κάνετε αυτό σε μαύρες γυναίκες, ξανά και ξανά, ειδικά εμάς τα μεγαλόσωμα μαύρα κορίτσια. Όταν δεν ταιριάζουμε στο κουτάκι που θέλετε να μας βάλετε, απλώς ξεβράζετε όλο το μίσος πάνω μας. Δεν είναι ωραίο. Το κάνω όλο αυτό για τις μαύρες γυναίκες στο μέλλον που θέλουν να ζήσουν την ζωή τους χωρίς να μπαίνουν σε κουτάκια», ανέφερε. 

Η κίνηση του Facebook να διαγράψει αρνητικά σχόλια από τους λογαριασμούς της Lizzo ενθουσίασε τους φανς της, ενώ η τραγουδίστρια έλαβε στήριξη και από διάσημους φίλους τους, όπως η Cardi B. 

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Lizzo είχε προκαλέσει ξανά έντονες αντιδράσεις όταν αποκάλυψε πως για 10 ημέρες δίαιτα με σμούθι. 

Ωστόσο, η τραγουδίστρια διευκρίνισε πως δεν ήταν προσπάθεια να χάσει βάρος, αλλά να βελτιώσει την υγεία της επειδή τον προηγούμενο μήνα είχε κάνει κατάχρηση αλκοόλ και πικάντικων φαγητών, όπως εξήγησε. 

Με αφορμή το εξώφυλλο που έκανε για το περιοδικό Vogue, η Lizzo σημείωσε επίσης πως «το body positivity εμπορευματοποιήθηκε πολύ και πλέον δεν επωφελούνται αυτοί που θα έπρεπε».  

«Έχει γίνει εμπορεύσιμο. Πλέον κοιτάζεις το hashtag "body positive" και βλέπεις κορίτσια με πιο αδύνατη σιλουέτα, απλώς με καμπύλες», είπε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM