Eρντογάν: Εκτός συζήτησης να μην συμμετέχουμε στην επιχείρηση για ανακατάληψη της Μοσούλης

Eρντογάν: Εκτός συζήτησης να μην συμμετέχουμε στην επιχείρηση για ανακατάληψη της Μοσούλης Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα πως είναι «εκτός συζήτησης» να μείνει η Τουρκία εκτός της επιχείρησης που εξαπολύθηκε από τη Βαγδάτη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, προπύργιου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ.

 

«Θα αποτελέσουμε μέρος της επιχείρησης, θα είμαστε στο τραπέζι. Είναι εκτός συζήτησης να μείνουμε απ' έξω», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

 

Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι στην επιχείρηση στη Μοσούλη λαμβάνουν μέρος περίπου 3.000 εκπαιδευμένοι από την Τουρκία ιρακινοί στρατιώτες.

 

H μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της στρατηγικής πόλης έχει ξεκινήσει με 30 χιλιάδες μαχητές να συμμετέχουν. Οι 3 χιλιάδες από αυτούς είναι εκπαιδευμένοι από την Τουρκία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ