Ένας Έλληνας στο «τιμόνι» της Philip Morris International

Ένας Έλληνας στο «τιμόνι» της Philip Morris International Facebook Twitter
0

Ένας Έλληνας, ο 55χρονος Ανδρέας Καλαντζόπουλος, αναλαμβάνει τη θέση του Chief Executive Officer (CEO) της Philip Morris International Inc με ισχύ αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 8 Μαΐου. Την απόφαση έλαβε σήμερα το Δ.Σ. της εταιρίας στη Νέα Υόρκη.

Ο 55χρονος Ανδρέας Καλαντζόπουλος, μέχρι πρότινος δεύτερος στην ιεραρχία της Philip Morris International εντάχθηκε στην εταιρεία το 1985 και εργάστηκε στην Κεντρική Ευρώπη, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Philip Morris Πολωνίας, προτού γίνει Πρόεδρος της Περιφέρειας Ανατολικής Ευρώπης το 1999. Ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος απέκτησε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και ΜΒΑ από το INSEAD της Γαλλίας.

Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε πρόσφατα στην Αθήνα Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Philip Morris International, σχετικά με την αγορά καπνών ανατολικού τύπου για τα επόμενα τρία χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ παραγκωνίζουν την Ευρώπη και στρέφονται στις χώρες του Κόλπου για τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν

Οι χώρες του Κόλπου έχουν αναδειχθεί σε βασικούς μεσολαβητές στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν, εκτοπίζοντας την Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ τάσσονται υπέρ της διπλωματίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM