Ελβετία: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας

Ελβετία: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Σάλος ξέσπασε στην Ελβετία με μια πολιτικό που πυροβόλησε μια εικόνα της Παναγίας και του Χριστού, ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφίες με το γεγονός, δηλώνοντας περήφανη.

Ελβετή πολιτικός Σάνια Αμέτι παραιτήθηκε από την ηγεσία του Κόμματος των Φιλελευθέρων Πρασίνων στη Ζυρίχη μετά από αναταραχή σχετικά με τις φωτογραφίες της να πυροβολεί εναντίον χριστιανικού μοτίβου. Το απόγευμα της Κυριακής διέγραψε φωτογραφίες που είχαν ήδη δημοσιευτεί στα social media και ζήτησε συγγνώμη. Η ίδια, κατάγεται από τη Βοσνία, γεννήθηκε σε οικογένεια μουσουλμάνων και βρέθηκε στην Ελβετία ως πρόσφυγας

Η νεολαία του δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος κατέθεσε μήνυση κατά της Αμέτι για παραβίαση της ελευθερίας της θρησκείας και της λατρείας, ανακοίνωσε το κόμμα το πρωί της Δευτέρας (9/9). Ο Νικολά Ριμολντί, ιδρυτής του Mass-Voll, ενός κινήματος που δημιουργήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα της πανδημίας, ανακοίνωσε επίσης ότι θα ασκήσει κατηγορίες.

Σε stories που έκανε στα social media λοιπόν, δημοσίευσε δύο εικόνες, με την πρώτη να δείχνει την ίδια να κρατάει πιστόλι και στη δεύτερη να φαίνεται η εικόνα γεμάτη σφαίρες. «Ήταν στο κατάλληλο μέγεθος για εξάσκηση», υποστήριξε και έκτοτε ξέσπασαν σοβαρές αντιδράσεις, σε βαθμό που έκλεισε το λογαριασμό της στα social media και ζήτησε αστυνομική προστασία. Η Αμέτι είπε ότι έτυχε να έχει μαζί της έναν κατάλογο τέχνης και δεν είχε δώσει σημασία στο θρησκευτικό περιεχόμενο της εικόνας. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενη ότι δεν ήξερε την αξία τους, με την ίδια να δηλώνει αγνωστικίστρια.

Ωστόσο, οι Πράσινοι-Φιλελεύθεροι που ήταν το κόμμα της, τη διέγραψε αμέσως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει στις τάξεις του τέτοιου είδους άτομα.

«Κατά την άποψη της ηγεσίας του κόμματος, η συνέχιση της συμμετοχής της Σάνια Αμέτι στους Πράσινους Φιλελεύθερους θα έβλαπτε τη φήμη των Πράσινων Φιλελευθέρων. Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές, το κόμμα ζητά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποβολής», ανακοίνωσε το κόμμα.

Η Αμέτι είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που την έδειχναν με ένα αθλητικό πιστόλι κατά τη διάρκεια της προπόνησης σκοποβολής, καθώς και μια φωτογραφία της Παναγίας και του Ιησού γεμάτους πυροβολισμούς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM