LIVE!

Έφτασε στη Γάζα το πλοίο με τους 200 τόνους επισιτιστικής βοήθειας

Έφτασε στη Γάζα το πλοίο με τους 200 τόνους επισιτιστική βοήθεια Facebook Twitter
0

Το πρώτο πλοίο που μετέφερε επισιτιστική βοήθεια έφτασε στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας την Παρασκευή

Το σκάφος της Open Arms, που μετέφερε 200 τόνους τροφίμων, φαινόταν σε απόσταση από την παραλία της Γάζας, όπου οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός για τη διάσωση του πληθυσμού από την πείνα υπέστησαν νέο πλήγμα αφότου το Ισραήλ απέρριψε την τελευταία εκεχειρία αντιπρόταση της Χαμάς.

Η φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) στοχεύει να παραδώσει τη βοήθεια σε μια προσωρινή προβλήτα, αν και δεν έχουν γίνει σαφείς ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα έφταναν οι προμήθειες στην ακτή.

Εάν ο νέος θαλάσσιος δρόμος είναι επιτυχής, μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση της κρίσης πείνας που πλήττει τη Γάζα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν υποσιτισμό και τα νοσοκομεία στις χειρότερα πληγείσες βόρειες περιοχές έχουν αναφέρει παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα.

Ωστόσο, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τα σχέδια για την παροχή βοήθειας από τη θάλασσα και από αέρος δεν θα είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν τις τεράστιες ανάγκες της περιοχής.

Ο πόλεμος ξεκίνησε με μια επίθεση ισλαμιστών μαχητών της Χαμάς από τη Γάζα που σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και συνέλαβαν 253 ομήρους στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους ισραηλινούς καταλογισμούς. Από τότε, μια ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει περισσότερους από 31.000 ανθρώπους και έχει εκδιωχθεί σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας από τα σπίτια τους.

Η Χαμάς παρουσίασε στους μεσολαβητές την τελευταία της αντιπρόταση για μια εβδομαδιαία κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτή απορρίφθηκε από το Ισραήλ, το οποίο είπε ότι βασίστηκε σε «μη ρεαλιστικές απαιτήσεις».

Όπως προηγούμενες προσφορές και από τις δύο πλευρές τους τελευταίους δύο μήνες των συνομιλιών, η πρόταση της Χαμάς, που εξετάστηκε από το Reuters , προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων Ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα εκατοντάδων Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Αλλά ζητά επίσης συνομιλίες κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης φάσης που θα οδηγούσε τελικά στο τέλος του πολέμου. Το Ισραήλ έχει δηλώσει επίμονα ότι θα συζητήσει μόνο για προσωρινές παύσεις στις μάχες και δεν θα συζητήσει για τον τερματισμό του πολέμου μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ