Διαστημικό σκουπίδι μισού τόνου έπεσε σε χωριό στην Κένυα

Διαστημικό σκουπίδι μισού τόνου έπεσε σε χωριό στην Κένυα Facebook Twitter
0

Τεράστιο θραύσμα από διαστημικό αντικείμενο έπεσε σε χωριό στην Κένυα.

Η Διαστημική Υπηρεσία της Κένυας (KSA) ξεκίνησε άμεσα έρευνα για το αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό σε ένα χωριό της Κένυας το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής. Λίγο αργότερα, την Τετάρτη (Πρωτοχρονιά), το αντικείμενο αναγνωρίστηκε ως «θραύσμα διαστημικού αντικειμένου».

Το αντικείμενο έπεσε στο απομακρυσμένο χωριό Mukuku, στη νότια κομητεία Makueni, με την KSA να το περιγράφει ως «διαστημικό σκουπίδι» πλάτους 2,5 μέτρων (περίπου 8 πόδια) και βάρους 500 κιλών (περίπου 1.100 λίβρες).

«Ο Οργανισμός επιθυμεί να διευκρινίσει ότι το αντικείμενο, ένας μεταλλικός δακτύλιος με διάμετρο περίπου 2,5 μέτρα και βάρος περίπου 500 κιλά, είναι θραύσμα διαστημικού αντικειμένου», ανέφερε η KSA.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν δακτύλιο διαχωρισμού από έναν πύραυλο, με την Υπηρεσία, να σημειώνει ότι τα διαστημικά σκουπίδια συνήθως πέφτουν στον ωκεανό ή καίγονται πριν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης.

Το αντικείμενο που έπεσε, είναι πιθανότατα μεμονωμένη υπόθεση και βρίσκεται ακόμη υπό έρευνα, πρόσθεσε η Διαστημική Υπηρεσία της Κένυας.

Ο Julius Rotich, διοικητής της αστυνομίας της κομητείας Mbooni Sub, είπε στο Kenya Broadcasting Corporation ότι το αντικείμενο ήταν ακόμα ζεστό όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τη Δευτέρα και ότι έπρεπε να αποκλείσουν το σημείο, απομακρύνοντας και τους κατοίκους, μέχρι να κρυώσει.

Ο τηλεοπτικός σταθμός έδειξε εικόνες από τον δακτύλιο που έπεσε πάνω σε μερικά δέντρα, με κατοίκους να συγκεντρώνονται γύρω του. Από την πλευρά της, η Διαστημική Υπηρεσία της Κένυας (KSA) αναλύει το αντικείμενο και εργάζεται για να βρει από πού ακριβώς προήλθε.

Με πληροφορίες από CNN

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM