Διαφωνία Τραμπ- Κέλι για την απέλαση των παράτυπων μεταναστών στο Μεξικό

Διαφωνία Τραμπ- Κέλι για την απέλαση των παράτυπων μεταναστών στο Μεξικό Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησής του για την απέλαση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που ζουν στη χώρα του αποτελεί «μια στρατιωτική επιχείρηση», δήλωση όμως την οποία αποπειράθηκε να ανασκευάσει ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Μεξικό.


«Βλέπετε τι γίνεται στα σύνορα. Ξαφνικά, για πρώτη φορά (...) διώχνουμε τους πολύ κακούς τύπους, με ρυθμό που έχει υπάρξει ποτέ πριν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με επιχειρηματίες στον Λευκό Οίκο. «Και αυτή είναι μια στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος.


Πριν περάσουν καν δύο ώρες όμως, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, ο Τζον Κέλι, δήλωσε το αντίθετο στο Μεξικό.


Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «χρησιμοποιήσουν τον στρατό όσον αφορά το μεταναστευτικό» ζήτημα, διαβεβαίωσε ο Κέλι σε μια συνέντευξη Τύπου περιστοιχισμένος από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και τους μεξικανούς ομολόγους τους.


Οι πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) είναι άμαχοι και όχι στρατιωτικοί.


Από την πλευρά τους οι Λουίς Βιδεγαράι και Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ εξέφρασαν «ανησυχία» για την πολιτική του Τραμπ, ενώ οι τέσσερις υπουργοί δεσμεύθηκαν ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για τα ακανθώδη διμερή ζητήματα, από τη μετανάστευση ως το εμπόριο και την ασφάλεια, μετά τη συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών.


Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατέστησε σαφές προχθές Τρίτη ότι σχεδόν όλοι οι παράτυποι μετανάστες εφεξής είναι υποψήφιοι προς απέλαση και ότι θα τους επαναπροωθεί στο Μεξικό, αν εισήλθαν στις ΗΠΑ από το μεξικανικό έδαφος, ανεξαρτήτως της υπηκοότητάς τους. Μεξικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε «εχθρική» την πολιτική αυτή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM