Δέκα ομόφυλα ζευγάρια θα μηνύσουν την κυβέρνηση της Ιαπωνίας

Δέκα ομόφυλα ζευγάρια θα μηνύσουν την κυβέρνηση της Ιαπωνίας Facebook Twitter
EPA
0

Δέκα ομόφυλα ζευγάρια θα μηνύσουν τη κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε μια προσπάθεια για την αναγνώριση της ισότητας των γάμων.

Τα ζευγάρια πιστεύουν πως ο ιαπωνικός νόμος πρέπει να αναθεωρηθεί.

Οι δικηγόροι τους, στηριζόμενοι σε διατύπωση που εμπεριέχεται σε άρθρο του Συντάγματος της χώρας θα υποστηρίξουν πως η ισότητα των γάμων θα πρέπει να αναγνωρίζεται επισήμως. 

Οι μηνύσεις θα κατατεθούν τον Φεβρουάριο. 

Σύμφωνα με τους The Japan Times, η κυβέρνηση προσδιορίζει πως ο γάμος αφορά μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια με τους όρους ο/η σύζυγος να χρησιμοποιούνται στα επίσημα έγγραφα. 

Αυτό, σύμφωνα με τους δικηγόρους, υπονοεί πως ο γάμος αφορά μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια, αποκλείοντας τα ομόφυλα ζευγάρια από τον θεσμό. 

Στην Ιαπωνία, οχτώ δήμοι αναγνωρίζουν σύμφωνα συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς όμως αυτό να έχει εγκαθιδρυθεί σε εθνικό επίπεδο. 

Η Ιαπωνία θεωρείται ωστόσο υποστηρικτική χώρα προς την LGBTQI+ κοινότητα. 

Πρόσφατα το Τόκιο έλαβε επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους ώστε να προστατευθεί η LGBTQI+ κοινότητα. 

Παρόλα αυτά μια βουλευτής, η Mio Sugita, προκάλεσε την οργή της κοινότητας τον Ιούλιο λέγοντας πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα οδηγήσει «στους γάμους ανάμεσα σε αδέρφια, στους γάμους ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ή ακόμα στους γάμους με κατοικίδια ή μηχανές».

Παρότι αργότερα δήλωσε πως δεν είχε καμία πρόθεση να πραγματοποιήσει διακρίσεις ενάντια στα ομόφυλα ζευγάρια ή να αρνηθεί τα δικαιώματά τους αρνήθηκε να ανακαλέσει τη δήλωσή της ή να ζητήσει συγγνώμη. 

Πιστεύεται πως τα δέκα ζευγάρια θα ζητήσουν αποζημίωση από την κυβέρνηση της χώρας. 

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ