Το Ηνωμένο Βασίλειο επαναφέρει τις συναυλίες αλλά με γνώμονα τα νέα μέτρα κοινωνικής απόστασης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε το Virgin Money Unity Arena στο Gosforth Park, του Newcastle.

 

Το Gosforth Park είναι μια ευρύχωρη καταπράσινη περιοχή που περιλαμβάνει διάφορους χώρους, όπως το Newcastle Racecourse, το Britannia Hotel, μερικά γήπεδα γκολφ, έναν κήπο, ένα ποδοσφαιρικό κέντρο και τώρα το νέο στάδιο για συναυλίες με την τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

 

Ο συναυλιακός χώρος εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης. Κάθε ένας μπορεί να «φιλοξενεί» έως 5 άτομα. Ο μέγιστον αριθμός που μπορεί να παρακολουθήσει μία συναυλία είναι 2.500.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Something good really CAN work. Thank you @twodoorcinemaclub #VMUnityArena ⚡️💙

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Virgin Money Unity Arena (@virginmoneyunityarena) στις

 

Ο χώρος είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο ή με ποδήλατο ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με λεωφορείο ή με τα πόδια ούτε και η δυνατότητα διανυκτέρευσης.

 

Στο εισιτήριο αναγράφεται η συγκεκριμένη ώρα άφιξης και η ακριβής «αρένα» όπου καθοδηγούνται οι παρευρισκόμενοι από τους διοργανωτές κατά την άφιξή τους, προκειμένου να περιοριστούν οι εικόνες συνωστισμού.

 

Βρετανία: Η πρώτη συναυλία με κοινωνική απόσταση δείχνει (μάλλον) το μέλλον των συναυλιών
Ο πρώτος συναυλιακός χώρος με τα νέα μέτρα κοινωνικής απόστασης

 

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο όσοι παραβρίσκονται δεν θα μπορούν να μπουν ξανά στον συναυλιακό χώρο, στην περίπτωση που χρειαστεί να βγουν.

 

Κάθε «αρένα» μπορεί επίσης να διαθέτει καρέκλες ενώ υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα παραγγελίας φαγητού και ποτού, προκειμένου να μην περιμένει κανείς σε ουρά.

 

Βρετανία: Η πρώτη συναυλία με κοινωνική απόσταση δείχνει (μάλλον) το μέλλον των συναυλιών
Νέα δεδομένα στις συναυλίες στο Newcastle

 

Ο τραγουδοποιός Sam Fender εγκαινίασε τη σεζόν στο Virgin Money Unity Arena στις 11 και 13 Αυγούστου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και η συναυλία του ήταν sold out.

 

Από τεχνικής άποψης, αυτός δεν είναι ο πρώτος κοινωνικά απομακρυσμένος συναυλιακός χώρος στον κόσμο, καθώς υπήρχαν αρκετές συναυλίες «drive-in» που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες.

 

Βρετανία: Η πρώτη συναυλία με κοινωνική απόσταση δείχνει (μάλλον) το μέλλον των συναυλιών
Ο συναυλιακός χώρος εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης.
 

 

Με πληροφορίες του boredpanda