Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου ακύρωσε σήμερα την εντολή για προσωρινή αναβολή στην έρευνα για τις ύποπτες συναλλαγές του σοφέρ του Φλάβιο Μπολσονάρου, γερουσιαστή και γιου του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

 

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία εποπτείας των χρηματικών συναλλαγών, την COAF, το 2016 και το 2017 εντοπίστηκαν συνολικά 1,2 εκατομμύριο ρεάλ (περίπου 270.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) στον λογαριασμό του Φαμπρίτσιο Ζοζέ ντε Κεϊρόζ.

 

Τα ποσά αυτά ήταν ασύμβατα με τα έσοδα που δήλωνε ο σωματοφύλακας και σοφέρ του Φλάβιο Μπολσονάρου. Μία από τις ύποπτες συναλλαγές του Κεϊρόζ είναι μια κατάθεση ύψους 24.000 ρεάλ (περίπου 5.500 ευρώ) στον λογαριασμό της Μισέλ Μπολσονάρου, της πρώτης κυρίας της χώρας.

 

Η COAF εντόπισε επίσης 48 ύποπτες καταθέσεις σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Φλάβιο Μπολσονάρου, συνολικού ύψους 96.000 ρεάλ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μιας αγοραπωλησίας ακινήτου.

 

Στα μέσα Ιανουαρίου άλλος δικαστής είχε διατάξει την αναβολή της έρευνας, κατόπιν αιτήματος του γερουσιαστή και αφαίρεσε την υπόθεση από την εισαγγελία του Ρίο ντε Ζανέιρο, στέλνοντάς την στο Ανώτατο Δικαστήριο.

 

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρου δήλωσε πρόσφατα ότι ο γιος του «πρέπει να πληρώσει» αν διέπραξε κάποιο αδίκημα, όμως ταυτόχρονα τον υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι τον κατηγορούν αδίκως για να πλήξουν τον ίδιο.


Ο δικαστής Μάρκο Αουρέλιο Μέλο έκρινε ότι η εντολή δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του Φλάβιο Μπολσονάρου, ο οποίος την εποχή των γεγονότων δεν ήταν γερουσιαστής αλλά απλός βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο του Ρίο ντε Ζανέιρο.

 

Αναβολή στις έρευνες για ποινική υπόθεση μπορεί να δοθεί μόνο σε υπουργούς και μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την απόφαση.


Ο Φλάβιο Μπολσονάρου υποστήριζε ανέκαθεν ότι είναι αθώος και ότι πρόκειται για συνωμοσία εναντίον του.


Η υπόθεση αυτή πλήττει ταυτόχρονα και τον πρόεδρο Μπολσονάρου, ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν ότι θα πατάξει τη διαφθορά και δυσκολεύτηκε να πάρει αποστάσεις από τις υποψίες σε βάρος του γιου του αλλά και της ίδιας της συζύγου του.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr