Βίσονας επιτέθηκε σε οικογένεια στο πάρκο Yellowstone

Εξαγριωμένος βίσωνας επιτέθηκε σε οικογένεια Facebook Twitter
0

Επίθεση από βίσονα δέχθηκαν επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Yellowstone στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσαν αξιωματούχοι, αναφέροντας πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε έναν μήνα. 

Μία οικογένεια περπατούσε στην περιοχή τη Δευτέρα, όταν το ζώο κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος τους. 

«Τα μέλη της οικογένειας δεν έφυγαν από το σημείο και ο βίσονας συνέχισε να επιτίθεται μέχρι που κάρφωσε τον άνδρα με τα κέρατά του» σημείωσε το πάρκο. 

Τραυματίστηκε ένας 34χρονος στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. 

Δεν έχει διευκρινιστεί το πόσο κοντά βρέθηκαν στο ζώο, ξεκαθάρισε το πάρκο. Υπάρχει γενική οδηγία στους επισκέπτες να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 22 μέτρων. Σε άλλη περίπτωση επίθεσης, το θύμα είχε «πλησιάσει πολύ το ζώο».  

«Το περιστατικό διερευνάται και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες να γνωστοποιηθούν» σημείωσε το πάρκο. 

Πριν από λιγότερο από έναν μήνα, μία 25χρονη είχε, επίσης, δεχθεί επίθεση από βίσονα, ο οποίος την πέταξε σε ύψος 3 μέτρων καθώς τον είχε πλησιάσει πολύ.

Οι βίσονες, τα μεγαλύτερα θηλαστικά της Βόρειας Αμερικής, έχουν τραυματίσει περισσότερους ανθρώπους στο Yellowstone από οποιοδήποτε άλλο ζώο, σύμφωνα με την Υπηρεσία του πάρκου. Είναι απρόβλεπτοι και εξαιρετικά δυνατοί και παρόλο που μπορεί να ζυγίζουν έως και έναν τόνο και έχουν ύψος 1,80, μπορούν να τρέξουν με ταχύτητα έως και 56 χλμ/ώρα. Ακόμα, πηδάνε «και μπορούν να περιστραφούν γρήγορα για να ξεφύγουν από τους θηρευτές». 

Το Yellowstone είναι το μοναδικό μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου υπάρχει μόνιμη παρουσία βισόνων από την προϊστορική εποχή έως σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στο Yellowstone ζουν περίπου 2.300 - 5.500 ζώα του είδους και θεωρούνται ξεχωριστά επειδή «είναι οι αγνοί απόγονοι των πρώτων βισόνων που περιπλανήθηκαν στα λιβάδια της χώρας». 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ