Αυστριακός καγκελάριος: Ο Πούτιν είναι στον δικό του κόσμο, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο

Αυστριακός καγκελάριος: Ο Πούτιν είναι στον δικό του κόσμο, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, που συνάντησε πριν από λίγες ημέρες τον Ρώσο πρόεδρο. 

Τη Δευτέρα, ο Νεχάμερ πήγε στο Μόσχα και έγινε ο πρώτος Δυτικός ηγέτης που συνάντησε τον Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε συνέντευξη στο NBC, που θα μεταδοθεί αύριο ολόκληρη, ο Αυστριακός εξέφρασε την άποψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος ζει στον δικό του κόσμο. 

«Πιστεύω ότι είναι τώρα στη δική του λογική πολέμου. Νομίζει ότι ο πόλεμος είναι απαραίτητος για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία. Δεν εμπιστεύεται τη διεθνή κοινότητα. Κατηγορεί τους Ουκρανούς για γενοκτονίες στο Ντονμπάς», είπε αρχικά ο Νεχάμερ. 

«Οπότε, ενώ είναι στον δικό του κόσμου τώρα, πιστεύω ότι ξέρει τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αλλά, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο», συμπλήρωσε. 

Ο Νεχάμερ ρωτήθηκε ποια ήταν η αντίδραση του Πούτιν, όταν του είπε πως πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου. 

«Από τη μία μου είπε ότι θα συνεργαστεί με μια διεθνή έρευνα, όμως από την άλλη μου είπε ότι δεν εμπιστεύεται τον δυτικό κόσμο. Οπότε αυτό θα είναι πρόβλημα στο μέλλον», απάντησε ο Αυστριακός καγκελάριος και συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητη η διεθνής εμπιστοσύνη στα Ηνωμένα Έθνη. 

«Ήταν μια δύσκολη συζήτηση. Αλλά προσπάθησα να τον πείσω ότι, για παράδειγμα, ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία μας έδειξε ότι η διεθνής έρευνα είναι χρήσιμη για τη δίωξη εγκληματιών πολέμου», συμπλήρωσε.
 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM