Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ τούρκων στρατιωτών και κούρδων αυτονομιστών

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ τούρκων στρατιωτών και κούρδων αυτονομιστών Facebook Twitter
0
Εννέα άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με κούρδους αυτονομιστές, κοντά στα νοτιοανατολικά σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών.

Όπως αναφέρει η Guardian, άλλα οχτώ μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν στην επαρχία Sirnak.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των ανταρτών του παράνομου κουρδικού εργατικού κόμματος (ΚΕΚ έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό επίπεδο, ενώ πολλοί αναλυτές συνδέουν την κλιμάκωση της βίας με το χάος της Συρίας.


Συνολικά πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της 28χρονης διαμάχης μεταξύ των τουρκικών αρχών και των κούρδων αυτονομιστών. Το ΚΕΚ θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM