Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει τη νομική βάση για εισβολή στην Ουκρανία Facebook Twitter
2

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία μετά τη δήλωση της Μόσχας που ουσιαστικά προαναγγέλλει εισβολή των δυνάμεων της στο ουκρανικό έδαφος. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε χθες ότι η Μόσχα έχει νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου «ειρηνευτικών στρατευμάτων» στην Ουκρανία.

Ο Βιτάλι Τσούρκιν επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της αυτοάμυνας, άρθρο το οποίο είχε επικαλεστεί η Μόσχα και για την επέμβασης τη Γεωργία. Ο Τσούρκιν είπε πάντως ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα το ήθελε η χώρα του.

Οι ουκρανοί διπλωμάτες στον ΟΗΕ υποστήριξαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για εισβολή, αφού όπως είπαν, ήδη τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και  τεθωρακισμένα που βρίσκονται στα ρωσοουκρανικά σύνορα έχουν πάνω τους την επιγραφή "ειρηνευτικό σώμα".

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού είπε τηλεφωνικά στον αμερικανό ομόλογό του ότι προκαλεί ανησυχία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και η απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια