46 ώρες χρειάζεται η Ελλάδα για να περάσει από το ευρώ στη δραχμή

46 ώρες χρειάζεται η Ελλάδα για να περάσει από το ευρώ στη δραχμή Facebook Twitter
0

Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg βασισμένο στις προβλέψεις των αναλυτών, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες ώρες να περάσει από το ευρώ στη δραχμή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να έχει ένα πολύ μικρό χρονικό «παράθυρο» για να διαχειριστεί μία έξοδο.

Όλα θα γίνουν από τη στιγμή που που θα κλείσει η Νέα Υόρκη και οι αγορές στις ΗΠΑ, δηλαδή αργά βράδυ της Παρασκευής, μέχρι την στιγμή που στην Ασία και τον Ειρηνικό θα ανοίξουν ξανά οι μεγάλες αγορές το πρωί της Δευτέρας.Ένας χρονικός ορίζοντας που δεν ξεπερνά τα δύο 24ωρα.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου στηρίζεται στα λεγόμενα 21 οικονομολόγων, αναλυτών και ακαδημαϊκών για το πώς φαντάζονται μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σε αυτές τις 46 ώρες, η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί την ένταση που θα ξεσπάσει στους δρόμους, να αντιμετωπίσει μία πιθανή εσωτερική χρεοκοπία, να σχεδιάσει ταχύτατα το νέο νόμισμα και την μετάβαση σε αυτό και να ανακεφαλαιοποιήσει εκ νέου τις τράπεζες. Επιπλέον θα πρέπει να βρει έναν βιώσιμο τρόπο ώστε να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, μετά την διακοπή της «τροφοδοσίας» από τους δανειστές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέγεθος και το πολιτικό κόστος των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε πτώση οποιαδήποτε κυβέρνηση, σε μία χώρα που ήδη δύο φορές από το 2010 «διασώθηκε» από την χρεοκοπία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM