Χθες στο lifo.gr η φωτογραφία των ανώνυμων εραστών που φιλιούνται στην άσφαλτο, ενώ η πόλη καίγεται από ταραχές μετά από έναν αγώνα χόκεϋ έκανε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Όπως σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολλοί όμως αναρωτήθηκαν αν η φωτογραφία είναι αληθινή και όχι προϊόν φωτομοντάζ.

Το γεγονός ότι η φωτογραφία πρακτορεύεται από το Getty περιπλέκει τα πράγματα. Το ενδεχόμενο της πλαστότητάς της  θα καταρράκωνε το κύρος του.

 

Το περιοδικό Good (ένα εξαιρετικό έντυπο που χαρίζει τις συνδρομές του σε καλούς σκοπούς και έχει υψηλού επιπέδου δημοσιογραφία για κοινωνικά θέματα)  λέει ότι πολλοί πιστεύουν ότι η φωτογραφία δείχνει ένα νεαρό να βοηθάει ένα μαχαιρωμένο κορίτσι μέχρι να φτάσει βοήθεια –ένα από τα δεκάδες ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν εκείνο το βράδυ.

Παραθέτει μάλιστα τη σκηνή από μια άλλη σκοπιά –υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες στη στάση και το σωματότυπο των ‘’εραστών’’. Το γεγονός ότι  δεν πρόκειται για ερωτική σκηνή, αλλά για κάτι επείγον φαίνεται από την συμπαρουσία άλλων τριγύρω και την στάση που έχουν.

 

Μια άλλη φήμη που κερδίζει έδαφος στο ίντερνετ είναι ότι η φωτογραφία δεν είναι τροποποιημένη, αλλά ούτε αυθόρμητη: είναι ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ, τύπου ‘Αγάπη μέσα στα ερείπια’.

 

Για να διαλύσει, όσο γίνεται, τις υποψίες, το περιοδικό Good βρήκε το φωτογράφο της σκηνής Rich Lam, o oποίος υποστήριξε με σθένος την γνησιότητα της εικόνας του.

‘Όταν τραβούσα τη φωτογραφία ήξερα ότι έχω συλλάβει την αποφασιστική στιγμή, αλλά μόνο όταν γύρισα για να αρχειοθετήσω τις φωτογραφίες μου ήταν που ο διευθυντής μου πρόσεξε ότι το ζευγάρι δεν ήταν τραυματισμένο αλλά φιλιέται’’

 

Σύντομα θα αποσαφηνιστεί αν η φωτογραφία αυτή που έχει ενθουσιάσει τη νεαρή, αχανή κοινότητα του ιντερνετ θα γίνει σύμβολο της εποχής και το πιο συχνό wallpaper στις οθόνες της.

Ως τότε καλό είναι να θυμόμαστε ότι το ίντερνετ ανεβοκατεβάζει συντέλειες μέσα σε μία μέρα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr