No.1

Θρίλερ με την κηδεία του Πρίμπκε

Θρίλερ με την κηδεία του Πρίμπκε Facebook Twitter
1

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος και ο τόπος που θα γίνει η κηδεία και η ταφή του Εριχ Πρίμπκε, του γερμανού πρώην αξιωματικού των SS, που πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 100 ετών στη Ρώμη.

Ο Πρίμπκε, ευθύνεται για την εκτέλεση εκατοντάδων αμάχων και είχε καταδικαστεί σε ισόβια από την ιταλική δικαιοσύνη.

Ο Γερμανός ναζιστής δεν μετανόησε ποτέ για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε, γι αυτό και μετά τον θάνατό του, η Ένωση Ιταλών Ανταρτών, η εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης και ο δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, Ινιάτσιο Μαρίνο, δήλωσαν πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να τελεστεί  δημόσιας, κηδείας και ταφή του Πρίμπκε στην Ρώμη.

Ο δικηγόρος του ναζί,  Πάολο Τζακίνι, μιλώντας για το θέμα είπε πως «η κηδεία θα τελεστεί ιδιωτικώς χωρίς να θιγεί η ευαισθησία κανενός», χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά, παρά μόνο πως «η ταφή του λειψάνου του Πρίμπκε δεν θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Ιταλία».

Από την Αργεντινή όπου βρίσκεται ο γιός του Πρίμπκε, επενέβη για να ειρωνευτεί ότι  «θα μπορούσαν να θάψουν τον πατέρα του στο Ισραήλ».

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια