Θρίλερ με την κηδεία του Πρίμπκε

Θρίλερ με την κηδεία του Πρίμπκε Facebook Twitter
1

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος και ο τόπος που θα γίνει η κηδεία και η ταφή του Εριχ Πρίμπκε, του γερμανού πρώην αξιωματικού των SS, που πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 100 ετών στη Ρώμη.

Ο Πρίμπκε, ευθύνεται για την εκτέλεση εκατοντάδων αμάχων και είχε καταδικαστεί σε ισόβια από την ιταλική δικαιοσύνη.

Ο Γερμανός ναζιστής δεν μετανόησε ποτέ για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε, γι αυτό και μετά τον θάνατό του, η Ένωση Ιταλών Ανταρτών, η εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης και ο δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, Ινιάτσιο Μαρίνο, δήλωσαν πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να τελεστεί  δημόσιας, κηδείας και ταφή του Πρίμπκε στην Ρώμη.

Ο δικηγόρος του ναζί,  Πάολο Τζακίνι, μιλώντας για το θέμα είπε πως «η κηδεία θα τελεστεί ιδιωτικώς χωρίς να θιγεί η ευαισθησία κανενός», χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά, παρά μόνο πως «η ταφή του λειψάνου του Πρίμπκε δεν θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Ιταλία».

Από την Αργεντινή όπου βρίσκεται ο γιός του Πρίμπκε, επενέβη για να ειρωνευτεί ότι  «θα μπορούσαν να θάψουν τον πατέρα του στο Ισραήλ».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια