Το Ην. Βασίλειο μπορεί να γίνει «αποτυχημένο κράτος» χωρίς μεταρρυθμίσεις, λέει ο Γκόρντον Μπράουν

Το Ην. Βασίλειο μπορεί να γίνει «αποτυχημένο κράτος» χωρίς μεταρρυθμίσεις, λέει ο Γκόρντον Μπράουν Facebook Twitter
Το Ην. Βασίλειο μπορεί να γίνει «αποτυχημένο κράτος» χωρίς μεταρρυθμίσεις, λέει ο Γκόρντον Μπράουν (EPA)
0

Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο  δεν προχωρήσει σε θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε να γίνει γρήγορα ένα «αποτυχημένο κράτος», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στον τρόπο με τον οποίο κυβερνά η χώρα «προς το συμφέρον μιας ελίτ που επικεντρώνεται στο Λονδίνο», επισημαίνει σε άρθρο του στην Daily Telegraph. «Πιστεύω ότι η επιλογή είναι τώρα μεταξύ ενός κράτους που κάνει μεταρρυθμίσεις και ενός αποτυχημένου κράτους», έγραψε ο Μπράουν.

«Είναι πράγματι η Σκωτία, αυτή η περιοχή όπου η δυσαρέσκεια είναι τόσο βαθιά που απειλεί το τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου». «Ποιος το σκέφτηκε αυτό στο Λονδίνο;» αναρωτιέται ο Μπράουν, επισημαίνοντας την απογοήτευση των ανθρώπων σε απομακρυσμένες κοινότητες, «που αισθάνονται ότι είναι οι ξεχασμένοι, αόρατοι».

Ο Μπράουν διετέλεσε υπουργός Εργασίας από το 2007 έως 2010. «Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει εθνική ολοκλήρωση χωρίς πολιτική ένταξη και οι αρμόδιοι μπορούν να ξεκινήσουν μαθαίνοντας από την εμπειρία χωρών όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Αμερική».

Κατά τον ίδιο, η πενταετής κρίση του Brexit σε συνδυασμό με την κρίση του κορωνοϊού έχουν αποδυναμώσει τους θεσμούς που συνδέουν την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία σε μια οικονομία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπράουν επιμένει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά το Ηνωμένο Βασίλειο. «Λαβωμένος από την Covid-19, με απειλές από τον εθνικισμό, και αβέβαιος για το τι μπορεί να προσθέσει η υπόσχεση για μια «Βρετανία του Κόσμου» μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει επειγόντως να ανακαλύψει ξανά αυτό που το κρατά ενωμένο και να διαχωρίσει ό,τι το κρατά διαιρεμένο».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ