Κίνα: Πάνω από 20 εγκλωβισμένοι εργάτες σε ορυχείο θα πρέπει να περιμένουν ακόμα 15 ημέρες για να σωθούν

Κίνα: Πάνω από 20 εγκλωβισμένοι εργάτες σε ορυχείο θα πρέπει να περιμένουν ακόμα 15 ημέρες για να σωθούν Facebook Twitter
Κίνα: Πάνω από 20 εγκλωβισμένοι εργάτες σε ορυχείο θα πρέπει αν περιμένουν ακόμα 15 ημέρες για να σωθούν (Twitter)
0

Οι εργάτες που παγιδεύτηκαν σε ένα ορυχείο χρυσού στην Κίνα από τις 10 Ιανουαρίου ίσως χρειαστεί να περιμένουν άλλες 15 ημέρες για να μπορέσουν να σωθούν, ανέφεραν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Συνολικά 22 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν μετά από έκρηξη στο ορυχείο Hushan στην Qixia, μια μεγάλη περιοχή παραγωγής χρυσού στην επαρχία Shandong στις βορειοανατολικές ακτές.

Ο ένας, όπως έχουν επιβεβαιώσει οι αρχές είναι νεκρός, ενώ 11 είναι γνωστό ότι είναι ζωντανοί. Τα υπόλοιπα 10 άτομα αγνοούνται.

Οι διασώστες τρύπησαν νέες διόδους την Πέμπτη για να φτάσουν σε 10 από τους άντρες στο μεσαίο τμήμα του ορυχείου, πάνω από 600 μέτρα από την είσοδο.

Μέσω αυτών των ανοιγμάτων έστειλαν τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες στους εγκλωβισμένους. Ένας άλλος επιζών έχει βρεθεί σε διαφορετικό τμήμα του ορυχείου.

Οι δίοδοι περιλαμβάνουν έναν άξονα τον οποίο οι διασώστες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν για να φέρουν τους επιζώντες στην επιφάνεια με ασφάλεια.

Ωστόσο, ενδέχεται να χρειαστούν τουλάχιστον άλλες 15 ημέρες για την εξάλειψη των εμποδίων, δήλωσε ο Γκονγκ Χαϊτάο, αναπληρωτής επικεφαλής του Γιαντάι, σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης διάσωσης.

Ο λόγος είναι ένα «σοβαρό μπλοκάρισμα» 350 μέτρων, πολύ χειρότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους είχε πάχος περίπου 100 μέτρα και βάρος περίπου 70 τόνους.

Την κατάσταση στο σημείο δυσχεραίνει η πυκνή αιθαλομίχλη, η μυρωδιά χημικών ουσιών και ο λασπωμένος δρόμος  που οδηγεί στο χώρο των ορυχείων.

Μια σειρά ασθενοφόρων βρίσκεται σε ετοιμότητα στο χώρο στάθμευσης ενώ η αστυνομία έχει σφραγίσει τον δρόμο προς το ορυχείο, για να διασφαλίσει ότι δεν θα παρακωλυθούν οι προσπάθειες διάσωσης. 

Περίπου 600 άτομα συμμετέχουν στη διάσωση, με έως και 25 ασθενοφόρα να περιμένουν μαζί με νευροχειρουργούς, ειδικούς στον τομέα των τραυμάτων και ψυχολόγους.

Τα ορυχεία της Κίνας είναι από τα θανατηφόρα στον κόσμο. Μόνο το 2020 καταγράφηκαν 573 θάνατοι που σχετίζονται με τα ορυχεία, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Ορυχείων.

Mε πληροφoρίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ