Ινδία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής εμβολίων για τον κορωνοϊό στον κόσμο - Πέντε νεκροί

Ινδία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής εμβολίων για τον κορωνοϊό στον κόσμο - Πέντε νεκροί Facebook Twitter
Ινδία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο Ινστιτούτο παραγωγής εμβολίων κορωνοϊού στον κόσμο - Πέντε νεκροί (EPA)
0

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη στο Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων κατά του κορωνοϊού στον κόσμο.

«Πέντε άνθρωποι είναι νεκροί» από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αντάρ Πουναουάλα απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Η διοίκηση είπε ότι η παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού δεν έχει επηρεαστεί.

Το SII έχει εγκρίνει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca.

Πολλές χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, από το Μπαγκλαντές έως τη Βραζιλία, εξαρτώνται από το SII που χορηγεί το εμβόλιο, γνωστό ως COVISHIELD στην Ινδία, για την καταπολέμηση της επιδημίας COVID-19.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλες τις κυβερνήσεις και το κοινό ότι δεν θα υπάρξει απώλεια παραγωγής COVISHIELD, λόγω των πολλαπλών κτιρίων παραγωγής που είχαν διατηρήσει αποθεματικό για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες απρόβλεπτες καταστάσεις», δήλωσε στο Twitter το διευθύνων σύμβουλο Αντάρ Πουναουάλα.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το πρακτορείο ANI έδειξαν μαύρο καπνό να βγαίνει από ένα κτίριο στο τεράστιο συγκρότημα γραφείων της SII στη δυτική πόλη του Πούνε.

Το SII παράγει περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca το μήνα σε άλλες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος. Έχει επίσης σχέδια να δημιουργήσει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις ενός υποψηφίου εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη Novavax Inc από τον Απρίλιο περίπου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είπε ότι τουλάχιστον πέντε πυροσβεστικά οχήματα είχαν σταλεί για να κατασβέσουν τη φωτιά. Δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το εμβόλιο AstraZeneca χρησιμοποιείται ήδη στην Ινδία και έχει αποσταλεί επίσης σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ, οι Μαλδίβες και το Μπουτάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ