Αιγύπτια συνελήφθη για «απρεπή» κέικ - Οι φωτογραφίες με τα γεννητικά όργανα που έγιναν viral

Αιγύπτια συνελήφθη για «απρεπή» κέικ - Οι φωτογραφίες με τα γεννητικά όργανα που έγιναν viral Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα στην Αίγυπτο συνελήφθη προσωρινά με κατηγορίες πως μαγείρεψε «απρεπή» κέικ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Τα κέικ, που διακόσμησε με γεννητικά όργανα και εσώρουχα φτιαγμένα από γλάσο, προορίζονταν για ένα πάρτι γενεθλίων σε ιδιωτικό αθλητικό κλαμπ στο Κάιρο. 

Όταν οι φωτογραφίες έγιναν viral, η γυναίκα συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 319 δολαρίων, ενώ η ίδια φέρεται να αρνείται πως διακόσμησε τα γλυκά με σεξουαλικά υπονοούμενα.


Ανώτατο θρησκευτικό όργανο προειδοποίησε πως τέτοιου είδους γλυκά απαγορεύονται από το Ισλάμ. Η Dar al-Ifta έγραψε στο Facebook πως προϊόντα με σεξουαλικές απεικονίσεις «συνιστούν προσβολή προς το σύστημα αξιών και κακοποίηση της κοινωνίας».  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διάφορες γυναίκες που συμμετείχαν στο πάρτι φέρεται επίσης να τέθηκαν υπό έρευνα, ενώ το υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού εξετάζει την ανάμιξη του κλαμπ που φιλοξένησε την ιδιωτική συγκέντρωση. 

Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Negad El Borai σχολίασε πως το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι «υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας, με την στήριξη του κράτους, που θέλει να εξαφανίσει κάθε χώρο προσωπικής ελευθερίας στην Αίγυπτο με το πρόσχημα της διαφύλαξης των αιγυπτιακών οικογενειακών αξιών». 

Ο ίδιος σύγκρινε την περίπτωση με εκείνες πολλών νεαρών γυναικών στη χώρα που κατηγορούνται για ηθικά παραπτώματα σχετικά με βίντεο στο TikTok και άλλες πλατφόρμες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM