Η Τουρκία καταψήφισε την ετήσια απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας

Η Τουρκία καταψήφισε την ετήσια απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας Facebook Twitter
EPA
0

Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε πριν από λίγες ημέρες την ετήσια Απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, όπως κάθε χρόνο συγκηδεμονεύεται από τη χώρα μας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Στη σχετική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η Τουρκία, την εν λόγω έκθεση υπερψήφισαν 152 χώρες, ενώ 4 (Κολομβία, Μαδαγασκάρη, Νιγηρία και Βενεζουέλα) απείχαν. Η μόνη χώρα που την καταψήφισε ήταν η Τουρκία με τη δικαιολογία ότι η εν λόγω έκθεση κάνει αναφορές στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι με τη στάση της αυτή η Τουρκία, για μια ακόμα φορά, δείχνει την πλήρη απομόνωσή της όσον αφορά τη μη αποδοχή της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι αποτελεί τμήμα όχι μόνο του συμβατικού αλλά και του εθιμικού διεθνούς δικαίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ