Κίνα: Τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού ενόψει γιορτών - Χιλιάδες κάτοικοι έκαναν ουρές μες στο ψύχος

Κίνα: Τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού ενόψει γιορτών - Χιλιάδες κάτοικοι έκαναν ουρές μες στο ψύχος Facebook Twitter
0

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου σχηματίζουν ουρές μέσα στο ψύχος για να εμβολιασθούν κατά της Covid-19 πριν από τις μεγάλες μετακινήσεις του νέου κινεζικού έτους, καθώς οι κινεζικές αρχές επιδιώκουν να αποτρέψουν πάση θυσία ένα νέο επιδημικό κύμα.

Στην κινεζική πρωτεύουσα, περισσότεροι από 73.000 άνθρωποι έλαβαν μία πρώτη δόση εμβολίου από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα πληροφορίες του Τύπου. Οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες και οι οδηγοί λεωφορείων ήταν μεταξύ των πρώτων που εμβολιάσθηκαν.


Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι χορηγήθηκε υπό όρους άδεια για την κυκλοφορία ενός πρώτου κινεζικού εμβολίου, για το οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία Sinopharm διεκδικεί αποτελεσματικότητα 79%.

Συγκεντρωμένοι σε τεράστιο πάρκο του Πεκίνου, οι υποψήφιοι προς εμβολιασμό συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, δηλώνοντας ότι η κατάστασή τους δεν εμπίπτει στις αντενδείξεις του εμβολιασμού και στην συνέχεια επιβιβάζονται σε λεωφορεία που τους μεταφέρουν στα κέντρα εμβολιασμού, που έχουν εγκατασταθεί προσωρινά στο εσωτερικό του πάρκου. Ορισμένοι φορούν χειρουργικές μάσκες.

 

Χωρίς να περιμένει το επίσημο πράσινο φως των ιατρικών αρχών, η Κίνα άρχισε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι να εμβολιάζει εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, φοιτητές οι οποίοι επρόκειτο να αναχωρήσουν για το εξωτερικό και διπλωμάτες.

Περί τα 4,5 εκατομμύρια δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχές, ενώ προγραμματίζεται η επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού εν όψει του νέου κινεζικού έτους που φέτος πέφτει στις 12 Φεβρουαρίου.


Αυτήν την περίοδο του έτους σημειώνεται και η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στον κόσμο, όταν εκατομμύρια Κινέζοι εγκαταλείπουν τις πόλεις για να βρεθούν με τις οικογένειές τους στην κινεζική περιφέρεια.

Οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν 407 εκατομμύρια διαδρομές κατά την εορταστική περίοδο, από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, θα μπουν σε κυκλοφορία επιπλέον συρμοί, ενώ ορισμένα πανεπιστήμια έχουν κλείσει ήδη τις πόρτες τους για να επιτρέψουν στους φοιτητές να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από την εορταστική περίοδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM