Ανακάλυψε έκπληκτος πως η σχολική φωτογραφία του έγινε meme: «Κομμάτι της ιστορίας μου»

Ανακάλυψε έκπληκτος πως η σχολική φωτογραφία του έγινε meme: «Κομμάτι της ιστορίας μου» Facebook Twitter
0

O Adrian Smith σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε πως μια φωτογραφία του από την ηλικία των 8 ετών είχε γίνει viral meme στο ίντερνετ. 

Ο ίδιος είδε την φωτογραφία τυχαία στο Instagram, αλλά προερχόταν από ένα μπλογκ στο Tumblr, όπου η εικόνα του χρησιμοποιούταν ως Grayson, ένας φανταστικός χαρακτήρας που επινόησε ο «Tenage Stepdad», όπως ήταν το όνομα του λογαριασμού. 

Όπως εξηγεί διασκέδασε με την φωτογραφία, ωστόσο παραδέχθηκε πως σαν παιδί ίσως να την είχε βρει «δυσνόητη και θλιβερή».


Η ανακάλυψή του έχει γίνει πλέον πιο viral από το αρχικό meme. 

O Adrian Smith επικοινώνησε με τον δημιουργό του meme και είπε πως χάρηκε που η εικόνα δεν χρησιμοποιήθηκε «με άσχημο τρόπο». Ο δημιουργός προσφέρθηκε να καταργήσει εντελώς τον χαρακτήρα, αλλά ο Smith τού έδωσε το ελεύθερο να συνεχίσει αν το θέλει.

«Είχα επιλογές- μπορούσα να το αγνοήσω, να θυμώσω ή απλώς να το αποδεχτώ και να το κάνω κομμάτι της ιστορίας μου, να το κάνω παράδειγμα όσων συμβαίνουν κατά τύχη στο ίντερνετ με όλα αυτά που δημοσιεύουμε», εξήγησε.

Ο Adrian Smith, που ζει στη Βόρεια Καλιφόρνια, είχε δημοσιεύσει την εικόνα σε ένα μπλογκ του Tumblr το 2009, όπου χρήστες μοιράζονταν σχολικές φωτογραφίες τους με φόντο λέιζερ. Τραβήχτηκε το 1992. 

Όπως λέει, θυμάται να είναι πολύ περήφανος με την φωτογραφία, έχοντας καταφέρει να βρει μια μπλούζα που ταίριαζε με το φόντο, για το οποίο είχε χρειαστεί να πληρώσει επιπλέον 2 δολάρια. 

«Θα ήθελα να πω πως είμαι εγώ πριν φορέσω γυαλιά, σιδεράκια και με την 100% ακατέργαστη δύναμη ενός 8χρονου», λέει. «Το χαμόγελό μου στη φωτογραφία αντικατοπτρίζει την περηφάνια μου», προσθέτει. 

Ανακάλυψε έκπληκτος πως η σχολική φωτογραφία του έγινε meme: «Κομμάτι της ιστορίας μου» Facebook Twitter
Ανακάλυψε έκπληκτος πως η σχολική φωτογραφία του έγινε meme: «Κομμάτι της ιστορίας μου» Facebook Twitter

Ο Adrian Smith είναι πατέρας δυο μικρών παιδιών και, όπως σημειώνει, θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να καταλάβουν τι ακριβώς είναι το meme. Ωστόσο δεν θα ήθελε τα παιδιά του να μοιράζονται τις ζωές τους στο ίντερνετ. 

«Το μάθημα είναι πως ό,τι ανεβάζεις στο ίντερνετ μπορεί να κρατήσει για πάντα και να αποκτήσει δική του ζωή, όμως ταυτόχρονα το ίντερνετ δεν σε καθορίζει, δεν χρειάζεται να είναι εσύ», τονίζει. 

«Βρες πρώτα ποιος είσαι και αν όσα δημοσιεύεις είναι κομμάτι του πώς ορίζεις τον εαυτό σου, τότε χρησιμοποίησέ το γι' αυτό, αν όχι, τότε μην τον κάνεις», καταλήγει. 

To «alter-ego» του ζει έντονα εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας εμφανιστεί με μερικά άκρως ενδιαφέροντα στιλ μαλλιών και θέτοντας αμφιλεγόμενα ερωτήματα, όπως τότε που ξεκίνησε το κάπνισμα. Ο Adrian Smith πιστεύει όμως πως το φανταστικό αγόρι θα ενέκρινε επίσης την δική του καριέρα του ως εντομολόγος που «δημοσιεύει βίντεο για ζουζούνια στο YouTube». 

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ