Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές έβγαλαν φουσκωτά παπάκια θαλάσσης στις ρίψεις νερού από την αστυνομία

Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές έβγαλαν φουσκωτά παπάκια θαλάσσης στις ρίψεις νερού από την αστυνομία Facebook Twitter
0

Οι δρόμοι της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη γέμισαν πάλι με διαδηλωτές και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς συνεχίζονται για πέμπτο μήνα οι διαμαρτυρίες κατά του πρωθυπουργού Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσαν και της μοναρχίας.

Οι πολίτες ζητούν την απομάκρυνση του πρώην στρατιωτικού, νυν πρωθυπουργού, τον περιορισμό των εξουσιών της μοναρχίας και συνταγματική αναθεώρηση.

Την Τρίτη διαδηλωτές έφεραν μαζί τους φουσκωτά παπάκια θαλάσσης για να προστατευθούν από τα «κανόνια» νερού και τα δακρυγόνα που έριξαν ένοπλοι αξιωματικοί. Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις απαγορεύσεις της αστυνομίας και κατέβηκαν στους δρόμους με τα φουσκωτά παιχνίδια, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες. 

Περισσότερα από 50 άτομα τραυματίστηκαν με την αστυνομία να υποστηρίζει πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει τους διαδηλωτές, κατηγορώντας τους πως εκείνοι επιχείρησαν να σπάσουν τα φράγματα και να πλησιάσουν στην βουλή. Παρότι οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι οι ρίψεις νερού έγιναν στον αέρα πάνω από τους διαδηλωτές, για να διαλύσουν το πλήθος, εικόνες δείχνουν τους πίδακες νερού να χτυπούν απευθείας τους συγκεντρωμένους.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου, με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών και συνεχίζονται, καθώς στην Βουλή της Ταϊλάνδης διεξάγονται συνεδριάσεις και ψηφοφορίας για εφτά συνταγματικά άρθρα που απειλούν να παρακάμψουν την δύναμη των γερουσιαστών. 

Το φιλοδημορατικό κίνημα ενισχύθηκε όταν τον Οκτώβριο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις συναθροίσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων και συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους και κάποιους από τους επικεφαλής του κινήματος. Ο πρωθυπουργός Τσαν-Ο-Τσαν έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM