Έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων θα διενεργήσει πταισματοδίκης, για την ανάρτηση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, αναφορικά με τα τεστ του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό.

 

Προηγήθηκε εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, να παραγγείλει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες συνδεόμενες με όσα έγραψε ο πρώην πρύτανης.

 

Στην επίμαχη ανάρτηση ο Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε ότι γνωστή του περίμενε στην ουρά για να κάνει τεστ για τον κορωνοϊό, όμως επειδή καθυστερούσαν αποφάσισε να φύγει. Αλλά έπειτα από 1-2 ημέρες «της ανακοίνωσαν από τον ΕΟΔΥ το αποτέλεσμα του τεστ που δεν έκανε. Ήταν θετικό...».

 

 

 

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο πρώην πρύτανης «κατέβασε» την ανάρτηση. Σε νέο tweet εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την αξιοπιστία της αρχικής ανάρτησης, επειδή δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα.

 


Σε νεότερη, χθεσινή, ανάρτησή του στα social media, ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζονται «με το ίδιο μένος και την ίδια ένταση» οι αντιδράσεις εναντίον του, παρότι απέσυρε το αρχικό post και παρά τις εξηγήσεις που έδωσε στη συνέχεια.

 

«Τώρα λοιπόν είναι οι υβριστές μου που συμβάλλουν στον δικό μου διασυρμό, αναγκάζοντάς με κι εμένα με τη σειρά μου να προστατέψω κι εγώ τον εαυτό μου με νόμιμα μέσα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Παρακολουθώ τις παρατεταμένες αντιδράσεις για την χτεσινή μου ανάρτηση, οι οποίες συνεχίζονται με την ίδια ένταση και το...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Α. Μυλόπουλος στις Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr