«Επικίνδυνος και αυταρχικός» - Η αντίδραση των Δημοκρατικών στην πανηγυρική ομιλία Τραμπ

«Επικίνδυνος και αυταρχικός» - Η αντίδραση των Δημοκρατικών στην πανηγυρική ομιλία Τραμπ Facebook Twitter
«Επικίνδυνος και αυταρχικός» - Η αντίδραση των Δημοκρατικών στην πανηγυρική ομιλία Τραμπ (EPA)
0

Την έντονή αντίδραση των Δημοκρατικών προκάλεσε η ομιλία Τραμπ περί νίκης του, στις προεδρικές εκλογές παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει τελειώσει.

Η αβάσιμη δήλωση του Προέδρου Τραμπ ότι «ειλικρινά, κερδίσαμε αυτές τις εκλογές» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο.

Η Alexandria Ocasio-Cortez, η οποία αναμένεται να κερδίσει επανεκλογή της στη Νέα Υόρκη, καταδίκασε τον ισχυρισμό του Τραμπ ως «παράνομο, επικίνδυνο και αυταρχικό».

«Μετρήστε τις ψήφους. Σεβαστείτε τα αποτελέσματα », έγραψε στο Twitter.

H εκπρόσωπος της Βουλής στη Μινεσότα Ilhan Omar χαρακτήρισε τον Τραμπ «επικίνδυνο άνθρωπο», γράφοντας «δεν μπορείτε να σταματήσετε να μετράτε τα ψηφοδέλτια. Δεν είναι δικτατορία», πρόσθεσε.

Η Amy Klobuchar, γερουσιαστής στη Μινεσότα, εμφανίστηκε πιο μετρημένη. «Όλες οι ψήφοι πρέπει να μετρηθούν. Ζούμε σε μια δημοκρατία», έγραψε στο Twitter λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του Τραμπ.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά τον Τζό Μπάιντεν και έκανε λόγο για σίγουρη νίκη του, για νοθεία αλλά και προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Το ζήτημα για την πλευρά Τραμπ είναι οι επιστολικές ψήφοι, οι οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Τζό Μπάιντεν.

Το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών ωστόσο ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων.

Χαρακτήρισε δε «σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM