Η Bugatti παρουσίασε την Τετάρτη το νέο της μοντέλο με υψηλή ιπποδύναμη, που είναι λιγότερο πρακτικό από τα υπόλοιπα διθέσια μοντέλα των εκατομμυρίων δολαρίων που συνήθως λανσάρει η εταιρεία.

 

Το Bugatti Bolide - ένα όνομα που προέρχεται από τη γαλλική αργκό και σημαίνει «πολύ γρήγορο αυτοκίνητο», σύμφωνα με την Bugatti - είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που δεν έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους.

 

 

 

Το Bolide διαθέτει μια τροποποιημένη έκδοση του τεράστιου 16-κύλινδρου κινητήρα που υπήρχε στο Bugatti's Chiron, το βασικό μοντέλο της εταιρείας. Είναι κατασκευασμένο για να είναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα πάνω από 300 μίλια την ώρα, δηλαδή πάνω από 480χλμ την ώρα, σύμφωνα με την Bugatti.

 

Η Bugatti δεν έχει ανακοινώσει αν θα θέσει για ευρεία πώληση το Bolide, ωστόσο οι ανταγωνιστικές εταιρίες όπως η Ferrari και η Lamborghini προσφέρουν μονοθέσια αυτοκίνητα για πλούσιους πελάτες που θέλουν να βιώσουν μια διαφορετική οδήγηση σε δικούς τους ιδιωτικές αγώνες. Αυτοκίνητα όπως αυτό δεν έχουν μεγάλο βασικό εξοπλισμό ασφαλείας κατά τη σύγκρουση, όπως αερόσακους, αλλά διαθέτουν τα εξειδικευμένα εργαλεία ασφαλείας που απαιτούνται σε πολλές πίστες αγώνων.

 

 

 

Σχεδιασμένο για βέλτιστη αεροδυναμική, το Bolide έχει ύψος πάνω από τρία πόδια, το οποίο είναι περίπου ένα πόδι μικρότερο από το Chiron. Για να εισέλθουν, οι επιβάτες πρέπει να κάθονται στο ύψος της πόρτας και να βάζουν τα πόδια τους μέσα πριν περάσουν στο κάθισμα.

 

«Όλη η τεχνογνωσία της Bugatti έχει συμπυκνωθεί στο Bugatti Bolide», δήλωσε ο Stefan Ellrott, επικεφαλής ανάπτυξης της Bugatti. Η μηχανική του Bolide ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες τεχνικές με στόχο τη μείωση του βάρους και την αύξηση της απόδοσης, είπε.

 

Εάν η Bugatti αποφασίσει ποτέ να πουλήσει το Bolide, η τιμή θα ήταν σίγουρα στα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή των άλλων αυτοκινήτων της Bugatti και το κόστος παρόμοιων τύπων αυτοκινήτων από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Το Chiron, στο οποίο βασίζεται το Bolide, κοστίζει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια και έχουν κατασκευαστεί μόνο 500. 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr