Μεγάλη αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία - Έκκληση για χιλιάδες γιατρούς

Μεγάλη αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία - Έκκληση για χιλιάδες γιατρούς Facebook Twitter
0

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει σήμερα ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο, έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι.

Συνολικά, έγιναν 174.000 διαγνωστικά τεστ και καταγράφηκαν 21.994 κρούσματα. Χθες, τα περιστατικά ήταν 17.012 και οι νεκροί 141.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, η Λομβαρδία αγγίζει, σήμερα, τα 5.035 κρούσματα, η Καμπανία τα 2.761 ενώ στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο διαγνώσθηκαν 2.468 θετικοί στον ιό, και στο Λάτιο -με κύρια πόλη την Ρώμη- 1.933.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας έχουν εισαχθεί 1.411 ασθενείς (127 περισσότεροι από χθες), 13.955 έχουν εισαχθεί στους νοσοκομειακούς θαλάμους (958 επιπλέον σε σχέση με την χθεσινή ημέρα).

Τα νοσοκομεία χρειάζονται 4.000 γιατρούς

Στο μεταξύ, τα συνδικάτα των Ιταλών γιατρών, καταγγέλλουν ότι, στη φάση αυτή, τα νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται άλλους 4.000 γιατρούς, κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και ειδικούς λοιμωδών νόσων.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ΜΕΘ δεν λειτουργούν μόνες τους, χρειάζονται εξειδικευμένους επαγγελματίες», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί γιατροί.

Πάνω από πέντε δισ. ευρώ διαθέτει η κυβέρνηση για νέα στήριξη των πολιτών

 

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε να διαθέσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για νέα στήριξη των πολιτών που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα που εγκρίθηκαν πριν δυο ημέρες, λόγω κορωνοϊού.

«Υπέγραψα την απόφαση για την οικονομική αυτή στήριξη όταν επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι. Τα χρήματα θα σταλούν με τραπεζικό έμβασμα, όποιος έλαβε βοήθειες και την Άνοιξη θα έχει στα χέρια του την νέα αυτή βοήθεια, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Αν σεβαστούμε τα περιοριστικά μέτρα που εγκρίναμε, έχουμε καλές πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε τον Δεκέμβριο με μια σχετική νηφαλιότητα, χωρίς ένα στρεσαρισμένο σύστημα υγείας. Διαφορετικά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ανάγκη να αποφασίσουμε νέο lockdown, κάτι που πρέπει να αποφύγουμε», πρόσθεσε ο Κόντε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι με τους συνεργάτες του «καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια με στόχο να μην επιβληθούν νέοι φόροι, διότι επιθυμούν την κοινωνική ειρήνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ