Βέμπερ: «Ναι» στην αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας

Βέμπερ: «Ναι» στην αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ με δήλωσή του εξέφρασε τη στήριξή του στο ελληνικό αίτημα για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.

«Η περίοδος της διπλωματίας έχει παρέλθει. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, στη βόρεια Κύπρο και με τις έρευνες για αέριο που διεξάγει, οι παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου, είναι προφανείς σε όλους. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο.

«Συνεπώς υποστηρίζω κάθε θεμιτή αντίδραση, μεταξύ των οποίων την αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και νέες κυρώσεις κατά ατόμων», συμπλήρωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Επιπλέον, σχολίασε ότι δεν ήταν «αρκετά ισχυρή» η διατύπωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής την περασμένη εβδομάδα. Είναι σαφές, τόνισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε».

Ο Νίκος Δένδιας, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, με την υιοθέτηση μη προβλεπομένων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από την Κομισιόν να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων, αλλά και να εξετάσει το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης, ως μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε επιστολές στους ομολόγους του στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, ζητώντας από αυτές τις χώρες την αναστολή των εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία. Ιδιαίτερα στην επιστολή προς τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, ο Νίκος Δένδιας ζητά να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM