Κορωνοϊός: Σε τροχιά lockdown Λονδίνο, Μάντσεστερ και Έσεξ

Κορωνοϊός: Σε τροχιά lockdown Λονδίνο, Μάντσεστερ και Έσεξ Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Σε τροχιά lockdown Λονδίνο, Μάντσεστερ και Έσεξ (EPA)
0

Σε τροχιά lockdown οι βρετανικές μεγαλουπόλεις. Λονδίνο, Έσεξ και Μάντσεστερ ανεβαίνουν σε επίπεδο επιφυλακής για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Εκατομμύρια Λονδρέζοι θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερα μέτρα από το Σάββατο, με απαγόρευση της συνάθροισης ατόμων από διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τοπικούς βουλευτές.

Ανάλογες εικόνες και στο Έσεξ, όπου αναμένεται επίσης να ισχύσουν περιορισμοί υψηλού συναγερμού αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την κατηγορία 2, στην οποία εντάσσεται πλέον Λονδίνο και Έσεξ, άτομα από την ίδια οικογένεια απαγορεύεται επίσης να συναναστρέφονται με άλλους σε παμπ και εστιατόρια.

Παράλληλα έγινε  ισχυρή σύσταση να αποφεύγεται η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Την ίδια ώρα η ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ αναβαθμίζεται στην κατηγορία 3. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών Covid.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με την οικονομική υποστήριξη για το Μάντσεστερ αλλά η περιοχή εντάσσεται πλέον στον υψηλότερο δείκτη επικινδυνότητας μαζί με την περιφέρεια του Λίβερπουλ.

Το Λίβερπουλ είναι τη μόνη περιοχή όπου έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα βάσει της κατηγορίας 3, με κλείσιμο των παμπ και απαγόρευση συνάθροισης ατόμων από διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Το Λάνκαστερ είναι επίσης μεταξύ των περιοχών που θα μπορούσαν να τεθούν υπό τους αυστηρότερους περιορισμούς.

Μιλώντας στο Δημαρχείο του Λονδίνου, ο δήμαρχος Σαντίκ Καν δήλωσε ότι δεν υπήρχε «καμία άλλη επιλογή».

«Κανείς δεν θέλει περισσότερους περιορισμούς, αλλά αυτό θεωρείται πλέον απαραίτητο για την προστασία των Λονδρέζων» επισήμανε, τονίζοντας, ό,τι συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση για περισσότερη οικονομική υποστήριξη.

«Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας» σημείωσε.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, παμπ, μπαρ και άλλοι χώροι των οποίων οι πόρτες θα είναι ανοιχτές, αλλά οι πελάτες απλά δεν θα περνούν την πόρτα, λένε οι αντίθετες φωνές.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα τριών επιπέδων επιδημιολογικής επαγρύπνησης, κάθε περιοχή της Αγγλίας μπαίνει σε μεσαίο, υψηλό ή πολύ υψηλό συναγερμό.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM