ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΕ: Συμφωνία για κυρώσεις στην Ρωσία - Για την υπόθεση Ναβάλνι

ΕΕ: Συμφωνία για κυρώσεις στην Ρωσία - Για την υπόθεση Ναβάλνι Facebook Twitter
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για κυρώσεις στην Ρωσία- Για την υπόθεση Ναβάλνι
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση της δηλητηρίασης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές που μίλησαν στα πρακτορεία ειδήσεων DPA και AFP, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε την Τετάρτη να επιβάλει κυρώσεις σε έξι Ρώσους και έναν οργανισμό για τη δηλητηρίαση του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι της ΕΕ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε γραπτό κείμενο και μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή εντός των ημερών.

Η κυβέρνηση Πούτιν επιμένει να αρνείται ό,τι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε νωρίτερα να σταματήσει τις διπλωματικές επαφές με τις χώρες της Δύσης εάν επιβληθούν κυρώσεις.

«Πιθανότατα απλώς πρέπει να σταματήσουμε προσωρινά να μιλάμε με εκείνα τα άτομα στη Δύση που είναι υπεύθυνα για την εξωτερική πολιτική και δεν κατανοούν την ανάγκη για αμοιβαία σεβαστό διάλογο», δήλωσε ο Λάβροφ σε διάσκεψη εξωτερικής πολιτικής την Τρίτη.

Την Τετάρτη, απείλησε ό,τι η Ρωσία να απαντήσει ανάλογα σε περίπτωση κυρώσεων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, τα άτομα, στα οποία θα επιβληθούν κυρώσεις περιλαμβάνουν αξιωματούχους από τη ρωσική ασφάλεια, ενώ η εμπλεκόμενη οργάνωση είναι το Κρατικό Ινστιτούτο Οργανικής Χημείας και Τεχνολογίας.

Με πληροφορίες της DW/dpa/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ