Black Lives Matter: Η Uncle Ben's άλλαξε επωνυμία - Η ανάρτηση στο Twitter με το νέο λογότυπο

Black Lives Matter: Η Uncle Ben's άλλαξε επωνυμία - Η ανάρτηση στο Twitter με το νέο λογότυπο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Uncle Ben's / Facebook
0

Μετά από 70 χρόνια η Uncle Ben's άλλαξε όνομα για να απομακρυνθεί από τα ρατσιστικά στερεότυπα. 

Κάτω από την επιρροή του κινήματος Black Lives Matter και κριτική ετών για την αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων, από το όνομα της εταιρείας αφαιρείται το «Uncle». Πλέον ονομάζεται «Ben's Original». 

Όπως φαίνεται στη σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας από το λογότυπο αφαιρείται και το πρόσωπο του «Ben» που εμπνεύστηκε από τον Frank Brown, έναν μάγειρα και σερβιτόρο που έζησε στο Σικάγο. Στο επανασχεδιασμένο περιέχεται απλά το όνομα «Ben».

O επίμαχος χαρακτηρισμός «uncle», δηλαδή «θείος», παραπέμπει σε μία από τις προσφωνήσεις που χρησιμοποιούσαν οι οι λευκοί του αμερικανικού νότου για τους μαύρους ώστε να μη χρησιμοποιούν τα επώνυμά τους ή το «κύριος».  

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η μητρική Mars αναφέρει πως με την αλλαγή ευελπιστεί στη δημιουργία «μιας περισσότερο δίκαιης απεικόνισης» και η Ben's Original να οδηγηθεί σε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς.  

Σύμφωνα με τη Mars, η νέα εταιρική ταυτότητα είναι αποτέλεσμα των μηνυμάτων από «χιλιάδες καταναλωτές, τους συνεργάτες μας και άλλους ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο». 

Πέρα όμως από την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας η Ben's Original αναφέρει πως έχει υιοθετήσει ένα νέο όραμα «για τη δημιουργία ευκαιριών» ώστε «να έχουν όλοι μία θέση στο τραπέζι» και εξέφρασε την ελπίδα της για «περισσότερη ένταξη».

«Ακούσαμε. Και μάθαμε. Προχωρώντας μπροστά, η Uncle Ben's θα γίνει γνωστή ως Ben's Original», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο επίσημο Twitter της εταιρείας. 

Ωστόσο, μια πλήρης μετάβαση απαιτεί χρόνο. Η συσκευασία της Ben's Original θα αρχίσει να εμφανίζεται στα ράφια των καταστημάτων από τις αρχές του 2021.

Με πληροφορίες από Desing Taxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM