Black Lives Matter: Η Uncle Ben's άλλαξε επωνυμία - Η ανάρτηση στο Twitter με το νέο λογότυπο

Black Lives Matter: Η Uncle Ben's άλλαξε επωνυμία - Η ανάρτηση στο Twitter με το νέο λογότυπο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Uncle Ben's / Facebook
0

Μετά από 70 χρόνια η Uncle Ben's άλλαξε όνομα για να απομακρυνθεί από τα ρατσιστικά στερεότυπα. 

Κάτω από την επιρροή του κινήματος Black Lives Matter και κριτική ετών για την αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων, από το όνομα της εταιρείας αφαιρείται το «Uncle». Πλέον ονομάζεται «Ben's Original». 

Όπως φαίνεται στη σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας από το λογότυπο αφαιρείται και το πρόσωπο του «Ben» που εμπνεύστηκε από τον Frank Brown, έναν μάγειρα και σερβιτόρο που έζησε στο Σικάγο. Στο επανασχεδιασμένο περιέχεται απλά το όνομα «Ben».

O επίμαχος χαρακτηρισμός «uncle», δηλαδή «θείος», παραπέμπει σε μία από τις προσφωνήσεις που χρησιμοποιούσαν οι οι λευκοί του αμερικανικού νότου για τους μαύρους ώστε να μη χρησιμοποιούν τα επώνυμά τους ή το «κύριος».  

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η μητρική Mars αναφέρει πως με την αλλαγή ευελπιστεί στη δημιουργία «μιας περισσότερο δίκαιης απεικόνισης» και η Ben's Original να οδηγηθεί σε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς.  

Σύμφωνα με τη Mars, η νέα εταιρική ταυτότητα είναι αποτέλεσμα των μηνυμάτων από «χιλιάδες καταναλωτές, τους συνεργάτες μας και άλλους ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο». 

Πέρα όμως από την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας η Ben's Original αναφέρει πως έχει υιοθετήσει ένα νέο όραμα «για τη δημιουργία ευκαιριών» ώστε «να έχουν όλοι μία θέση στο τραπέζι» και εξέφρασε την ελπίδα της για «περισσότερη ένταξη».

«Ακούσαμε. Και μάθαμε. Προχωρώντας μπροστά, η Uncle Ben's θα γίνει γνωστή ως Ben's Original», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο επίσημο Twitter της εταιρείας. 

Ωστόσο, μια πλήρης μετάβαση απαιτεί χρόνο. Η συσκευασία της Ben's Original θα αρχίσει να εμφανίζεται στα ράφια των καταστημάτων από τις αρχές του 2021.

Με πληροφορίες από Desing Taxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ