ΗΠΑ: 17χρονος με όπλο κατηγορείται για εν ψυχρώ δολοφονία δύο διαδηλωτών στην Κενόσα

ΗΠΑ: 17χρονος με όπλο κατηγορείται για εν ψυχρώ δολοφονία δύο διαδηλωτών στην Κενόσα Facebook Twitter
0

Ένας 17χρονος κατηγορείται ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, μετά από δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Κενόσα των ΗΠΑ. 

Βίντεο που δημοσίευσε η Washington Post δείχνει την στιγμή της επίθεσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με δύο νεκρούς και έναν τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν 17χρονο, την ίδια ώρα που η Κενόσα συγκλονίζεται από ένα μαζικό κύμα αντιδράσεων για το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα έναν μαύρο άνδρα. 

Προσοχή, ακολουθούν εικόνες που ενδέχεται να ενοχλήσουν κάποιους από τους αναγνώστες. 

Την Κυριακή ο Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε πισώπλατα εφτά φορές, από αστυνομικό, καθώς προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητό του. Η αστυνομία είχε ανταποκριθεί σε κλήση για «ενδοοικογενειακό συμβάν» και ο Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε από αστυνομικό στην πλάτη ενώ προσπαθούσε να βάλει τέλος σε έναν καβγά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τώρα ο πατέρας πέντε παιδιών είναι παράλυτος.

ΗΠΑ: 17χρονος με όπλο κατηγορείται για εν ψυχρώ δολοφονία δύο διαδηλωτών στην Κενόσα Facebook Twitter
 

Η αστυνομία του Άντιοτς, 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κενόσα, ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον 17χρονο Κάιλ Ρίτενχαουζ για τις ανθρωποκτονίες στην διαδήλωση. Σε αναφορά της αστυνομίας στη κομητεία Λέικ, ο Ριτενχάους χαρακτηρίζεται φυγάς, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία στο Ουισκόνσιν και επιχείρησε να διαφύγει για να γλιτώσει την δίωξη για αυτό το αδίκημα. Την Παρασκευή δεν αποκλείεται να εκδοθεί στο Ουισκόνσιν.

Το αιματηρό περιστατικό ακολούθησε την εμφάνιση παραστρατιωτικών και ένοπλων πολιτών στην πόλη, μετά την πισώπλατη επίθεση στον Μπλέικ. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν ο ανήλικος ήταν μέλος κάποιας εξ αυτών των ομάδων, αλλά σε φωτογραφίες και βίντεο φαίνεται να κινείται μαζί με άλλους. 

ΗΠΑ: 17χρονος με όπλο κατηγορείται για εν ψυχρώ δολοφονία δύο διαδηλωτών στην Κενόσα Facebook Twitter

Στις σελίδες του στα social media, ο 17χρονος έχει αναρτήσει επανειλημμένα μηνύματα υπέρ της αστυνομίας και φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει με όπλα, ενώ είχε κάνει αιτήσεις σε προγράμματα εισαγωγής στην τοπική αστυνομία και πυροσβεστική. 

ΗΠΑ: 17χρονος με όπλο κατηγορείται για εν ψυχρώ δολοφονία δύο διαδηλωτών στην Κενόσα Facebook Twitter

Το βίντεο από την επίθεση στον Μπλέικ, πατέρα πέντε παιδιών, προκάλεσε εθνική κατακραυγή. Δράστης ήταν ο Ρούστεν Σέσκι, ένας βετεράνος του τοπικού τμήματος αστυνομίας.

 

Χθες οι αντιδράσεις πέρασαν και στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού με τους Μιλγουόκι Μπακς να μποϊκοτάρουν τον αγώνα τους με τους Ορλάντο Μάτζικ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι Μπακς θα έπαιζαν σε κοντινή απόσταση από την πόλη που σημειώθηκε η επίθεση στον Μπλέικ - μόλις μία ώρα με αυτοκίνητο. Αγώνες μπέιζμπολ και μπάσκετ γυναικών επίσης αναβλήθηκαν, καθώς αθλήτριες και αθλητές δήλωσαν την επιθυμία τους να μην παίξουν. 

Οι δρόμοι της Κενόσα γέμισαν από ειρηνικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την ρατσιστική βία της αστυνομίας. Σε άλλες περιοχές της πόλης δεν έλειψαν οι ταραχές με εμπρησμούς, καταστροφές και κλοπές καταστημάτων. 

Ένοπλοι κάτοικοι με όπλα AR-15 παρατάχθηκαν κοντά σε καταστήματα και επιχειρήσεις υποστηρίζοντας πως «ήθελαν να αναπληρώσουν το κενό ασφαλείας» της αστυνομίας. Κάποιοι βρίσκονταν κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων πριν τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). 

 

Βίντεο τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο έχει καταγράψει αστυνομικούς πριν την αιματηρή επίθεση της Τρίτης, να ευχαριστούν τους ένοπλους πολίτες που βρίσκονταν ακόμη στον δρόμο, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και τους προσέφεραν μπουκάλια με νερό. Το βίντεο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να σχολιάσουν για την ώρα το επίμαχο υλικό. 

Τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. 

Με πληροφορίες από Washington Post και CBS Chicago

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ