Κορωνοϊός: Νοσηλεύτρια παίζει βιολί σε ασθενείς και συναδέλφους - «Για λίγη ελπίδα»

Κορωνοϊός: Νοσηλεύτρια παίζει βιολί σε ασθενείς και συναδέλφους - «Για λίγη ελπίδα» Facebook Twitter
REUTERS
0

Οι περισσότερες νοσηλεύτριες στη Χιλή, αφού ολοκληρώσουν την πολύωρη βάρδια τους φροντίζοντας τους ασθενείς με Covid-19, το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στην οικογένειά τους, να φάνε και να κοιμηθούν.

Δεν ισχύει το ίδιο για την Νταμάρις Σίλβα η οποία, δύο φορές την εβδομάδα, όταν τελειώνει τη βάρδια της στις 6 το απόγευμα, βγάζει από τη θήκη του το βιολί της και επιστρέφει στον θάλαμο. Η 26χρονη περνά πολλές ώρες παίζοντας μουσική στους διαδρόμους του νοσοκομείου Ελ Πίνο, στη φτωχογειτονιά Λα Πιντάνα του Σαντιάγο. Προτιμά τα δημοφιλή, λατινοαμερικάνικα τραγούδια, για να αναπτερώσει λίγο το ηθικό των ασθενών –κάποιοι από τους οποίους νοσηλεύονται για εβδομάδες σε πολύ σοβαρή κατάσταση– αλλά και των εξαντλημένων συναδέλφων της.

«Μόλις μπαίνω μέσα τα πρόσωπα των ασθενών φωτίζονται, δείχνουν πιο χαρούμενοι. Χαμογελούν και χειροκροτούν», είπε στο πρακτορείο Reuters. Ο στόχος της, όπως λέει είναι «να δώσει λίγη αγάπη, λίγη πίστη, λίγη ελπίδα» με το βιολί της. «Κάθε φορά, παίζω με την καρδιά μου», πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία της Νταμάρις είναι μια από τις πολλές που έχουν ως στόχο να τονώσουν το ηθικό στις εντατικές και τις μονάδες βαρέως πασχόντων των χιλιανών νοσοκομείων. Κάποιοι άνθρωποι γράφουν γράμματα στους –άγνωστους σε αυτούς– ασθενείς, ενώ γιατροί και νοσηλευτές τραγουδούν τα χρόνια πολλά στα γενέθλιά τους ή χειροκροτούν όσους παίρνουν εξιτήριο έχοντας νικήσει την Covid-19.

Στη Χιλή έχουν καταγραφεί περίπου 300.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότεροι από 6.000 θάνατοι. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας μίλησε για «θετικές ενδείξεις» υποχώρησης της πανδημίας, όμως τόνισε ότι η αυστηρή καραντίνα θα παραταθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM