Εικαστική διαμαρτυρία: Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τον Τραμπ να παίζει γκολφ πάνω στο ιστορικό πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ

Εικαστική διαμαρτυρία: Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τον Τραμπ να παίζει γκολφ πάνω στο ιστορικό πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ Facebook Twitter
0

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο, το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times γέμισε με τα ονόματα των θυμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, την ώρα που ενώ ο αριθμός των νεκρών στη χώρα πλησίαζε το τραγικό ορόσημο των 100.000, ο πρόεδρος Τραμπ ταξίδευε στη Βιρτζίνια για να παίξει γκολφ.

Λίγες ημέρες μετά κι έπειτα από πρωτοβουλία του εικονογράφου Steve Brodner, ο οποίος μέσω Twitter απηύθυνε έκκληση για «μαζική καλλιτεχνική διαμαρτυρία», πολλοί καλλιτέχνες πρόσθεσαν την πινελιά τους ως εικαστικό σχόλιο στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο: Ζωγράφισαν τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ να παίζει γκολφ κάτω από τον τίτλο του πρωτοσέλιδου «Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους 100.000, μια ανυπολόγιστη απώλεια».


«Ήταν μία ιδέα που ήθελα να κάνω μόνος μου. Έπειτα σκέφτηκα πως ήταν τόσο μπροστά που όλοι θα ήθελαν να την κάνουν. Το γκολφ ως φόντο μιας βαθιάς απώλειας και οδύνης» τόνισε ο Brodner στο Artnet.


View this post on Instagram

Slightly updated edit #stevebrodner #newyorktimes #stevebrodnerchallenge @nytimes

A post shared by Thee Slob (@theeslobart) on

«Ήμουν τόσο απογοητευμένος και τόσο συγκινημένος από το τεράστιο μέγεθος όλων αυτών των ονομάτων των ανθρώπων που πέθαναν από αυτόν τον ιό, που ήθελα κάτι να κάνω. Προσβλέπουμε στην καθοδήγηση από τους ηγέτες μας όταν είμαστε αβοήθητοι, και όταν έστρεψα το βλέμμα μου στον δικό μας, έπαιζε γκολφ. Ήταν κάτι πέρα από έλλειψη σεβασμού σε όλες τις ζωές που χάθηκαν» εξήγησε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Artnet News, ο Marcel Djama, ένας από τους καλλιτέχνες που έσπευσαν.

«Είναι σημαντικό να πεις την αλήθεια» τόνισε ο Brodner, ο εμπνευστής της ιδέας. «Ο Τραμπ έχει δείξει ανικανότητα, επιπολαιότητα, αναλγησία στο να ψεύδεται, και απόλυτη έλλειψη συμπόνιας σε καιρούς σοβαρής κρίσης για τη χώρα. Πολλοί είναι νεκροί λόγω αδράνειας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Η διάσταση της απώλειας είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Πώς είναι να υπάρχουν 100.000 νεκροί; Οι ΝΥΤ έκαναν μια προσπάθεια να αποτυπώσουν το μέγεθος με αυτή την ιδέα. Η δική μας προσθήκη προχώρησε την ιδέα, ενώ παράλληλα τονίζεται η αποτυχία του Λευκού Οίκου να ηγηθεί» εξηγεί ο Brodner.

Επιπλέον, ο Brodner τιμά τους νεκρούς τού κορωνοϊού με μία σειρά αποκαλούμενη «MISSING», όπου καθημερινά ποστάρει στο Instagram ένα σκίτσο ενός νέου θύματος της Covid-19.

Με πληροφορίες από Artnet.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM