Εικαστική διαμαρτυρία: Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τον Τραμπ να παίζει γκολφ πάνω στο ιστορικό πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ

Εικαστική διαμαρτυρία: Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τον Τραμπ να παίζει γκολφ πάνω στο ιστορικό πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ Facebook Twitter
0

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο, το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times γέμισε με τα ονόματα των θυμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, την ώρα που ενώ ο αριθμός των νεκρών στη χώρα πλησίαζε το τραγικό ορόσημο των 100.000, ο πρόεδρος Τραμπ ταξίδευε στη Βιρτζίνια για να παίξει γκολφ.

Λίγες ημέρες μετά κι έπειτα από πρωτοβουλία του εικονογράφου Steve Brodner, ο οποίος μέσω Twitter απηύθυνε έκκληση για «μαζική καλλιτεχνική διαμαρτυρία», πολλοί καλλιτέχνες πρόσθεσαν την πινελιά τους ως εικαστικό σχόλιο στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο: Ζωγράφισαν τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ να παίζει γκολφ κάτω από τον τίτλο του πρωτοσέλιδου «Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους 100.000, μια ανυπολόγιστη απώλεια».


«Ήταν μία ιδέα που ήθελα να κάνω μόνος μου. Έπειτα σκέφτηκα πως ήταν τόσο μπροστά που όλοι θα ήθελαν να την κάνουν. Το γκολφ ως φόντο μιας βαθιάς απώλειας και οδύνης» τόνισε ο Brodner στο Artnet.


View this post on Instagram

Slightly updated edit #stevebrodner #newyorktimes #stevebrodnerchallenge @nytimes

A post shared by Thee Slob (@theeslobart) on

«Ήμουν τόσο απογοητευμένος και τόσο συγκινημένος από το τεράστιο μέγεθος όλων αυτών των ονομάτων των ανθρώπων που πέθαναν από αυτόν τον ιό, που ήθελα κάτι να κάνω. Προσβλέπουμε στην καθοδήγηση από τους ηγέτες μας όταν είμαστε αβοήθητοι, και όταν έστρεψα το βλέμμα μου στον δικό μας, έπαιζε γκολφ. Ήταν κάτι πέρα από έλλειψη σεβασμού σε όλες τις ζωές που χάθηκαν» εξήγησε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Artnet News, ο Marcel Djama, ένας από τους καλλιτέχνες που έσπευσαν.

«Είναι σημαντικό να πεις την αλήθεια» τόνισε ο Brodner, ο εμπνευστής της ιδέας. «Ο Τραμπ έχει δείξει ανικανότητα, επιπολαιότητα, αναλγησία στο να ψεύδεται, και απόλυτη έλλειψη συμπόνιας σε καιρούς σοβαρής κρίσης για τη χώρα. Πολλοί είναι νεκροί λόγω αδράνειας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Η διάσταση της απώλειας είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Πώς είναι να υπάρχουν 100.000 νεκροί; Οι ΝΥΤ έκαναν μια προσπάθεια να αποτυπώσουν το μέγεθος με αυτή την ιδέα. Η δική μας προσθήκη προχώρησε την ιδέα, ενώ παράλληλα τονίζεται η αποτυχία του Λευκού Οίκου να ηγηθεί» εξηγεί ο Brodner.

Επιπλέον, ο Brodner τιμά τους νεκρούς τού κορωνοϊού με μία σειρά αποκαλούμενη «MISSING», όπου καθημερινά ποστάρει στο Instagram ένα σκίτσο ενός νέου θύματος της Covid-19.

Με πληροφορίες από Artnet.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM