Γερμανία: 1.500 ταραντούλες εντοπίστηκαν σε ύποπτο δέμα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας

Γερμανία: 1.500 ταραντούλες εντοπίστηκαν σε ύποπτο δέμα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας Facebook Twitter
Φωτ: Haupzollamt Koeln via AP
0

Τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, στη Γερμανία, ανακάλυψαν περίπου 1.500 νεαρές ταραντούλες κρυμμένες μέσα σε πλαστικά δοχεία.

Η ασυνήθιστη κατάσχεση ήρθε στο φως τη Δευτέρα, όταν οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το περιεχόμενο του δέματος. Το πακέτο, βάρους περίπου 7 κιλών, είχε σταλεί από το Βιετνάμ και είχε προορισμό την περιοχή Ζάουερλαντ, ανατολικά της Κολωνίας. Ο έλεγχος έγινε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όμως οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν μόλις τώρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τελωνείου, Γενς Άχλαντ, ο εντοπισμός του δέματος ξεκίνησε από μια έντονη μυρωδιά που δεν παρέπεμπε σε ζαχαροπλαστικό προϊόν. «Οι συνάδελφοί μου έχουν δει πολλές παράνομες αποστολές από όλο τον κόσμο, αλλά ακόμη και οι πιο έμπειροι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν εκατοντάδες μικρά πλαστικά δοχεία με ζωντανές ταραντούλες», δήλωσε.

Ο Άχλαντ χαρακτήρισε την κατάσχεση «εντυπωσιακή», αλλά επεσήμανε και την ηθική διάσταση: «Λυπούμαστε βαθιά όταν βλέπουμε ζώα να αντιμετωπίζονται απλώς ως μέσο κέρδους».

Πολλά από τα αραχνοειδή δεν επέζησαν της μεταφοράς, κάτι που ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των γερμανικών κανόνων για την προστασία των ζώων. Όσα κατάφεραν να επιβιώσουν παραδόθηκαν σε εξειδικευμένο φροντιστή.

Οι τελωνειακές αρχές έχουν ξεκινήσει ποινική διαδικασία κατά του παραλήπτη, μεταξύ άλλων για παραβίαση των κανονισμών εισαγωγής και μη καταβολή των απαιτούμενων δασμών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM