Κορωνοϊός στην Ισπανία: Εθνικό πένθος για δέκα μέρες από σήμερα

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Εθνικό πένθος για δέκα μέρες από σήμερα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε επίσημο 10ήμερο εθνικό πένθος για να τιμήσει τους σχεδόν 30.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού σε μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους η οποία ξεκινά από σήμερα, οι σημαίες στα περίπου 14.000 δημόσια κτίρια και τα πολεμικά πλοία θα κυματίζουν μεσίστιες, δήλωσε η εκπρόσωπος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η περίοδος αυτή θα ολοκληρωθεί με μια επίσημη τελετή με επικεφαλής τον αρχηγό του κράτους εις μνήμη των 26.834 νεκρών που καταγράφηκαν στη χώρα. Η Ισπανία έχει ανακοινώσει συνολικά 235.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με το Associated Press, σημαίες με μαύρες κορδέλες έχουν εμφανιστεί στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών και στα χέρια  διαδηλωτών, ως σύμβολο της απώλειας και του θυμού της χώρας για τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Το δεκαήμερο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επίσημη περίοδο πένθους στην τεσσάρων δεκαετιών δημοκρατία της Ισπανίας. Κανένα άλλο κράτος μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει την τήρηση περιόδου 10 ημερών πένθους όπως η Ισπανίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM