ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οδηγός τράβηξε βίντεο και χλεύαζε αστυνομικούς την ώρα που πέθαιναν μετά από τροχαίο

Οδηγός τράβηξε βίντεο και χλεύαζε αστυνομικούς την ώρα που πέθαιναν μετά από τροχαίο Facebook Twitter
0

Ένας άντρας στην Αυστραλία μαγνητοσκόπησε και χλεύασε τέσσερις αστυνομικούς που ψυχορραγούσαν μετά από τροχαίο, σύμφωνα με καταθέσεις στο δικαστήριο.

Ο Richard Pusey, που αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων κατηγορίες παρακώλυσης της δικαιοσύνης, έκανε αίτηση να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. 

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία έκανε σινιάλο στον 41χρονο να σταματήσει στην άκρη λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, καθώς φέρεται να έτρεχε με 149 χλμ/ώρα. Λίγο αργότερα, ένα φορτηγό βγήκε εκτός της λωρίδας κυκλοφορίας και έπεσε πάνω στους αστυνομικούς.

Ο Pusey δεν τραυματίστηκε. Η αστυνομία λέει πως μαγνητοσκόπησε την σκηνή πριν τραπεί σε φυγή.

Οδηγός τράβηξε βίντεο και χλεύαζε αστυνομικούς την ώρα που πέθαιναν μετά από τροχαίο Facebook Twitter
Η κάμερα που έφερε πάνω της η αστυνομικός Lynette Taylor κατέγραψε τον Pusey να την χλευάζει ενώ βρισκόταν εγκλωβισμένη κάτω από το φορτηγό, ζητώντας βοήθεια.

Την Δευτέρα, ο δικηγόρος του, Vincent Peters είπε πως ο πελάτης του ενδεχομένως βρισκόταν σε σοκ μετά την σύγκρουση, μετέδωσε το Australian Associated Press.

Και οι τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από τα οχήματά τους όταν το φορτηγό -ψυγείο έπεσε πάνω τους και πάνω στην Πόρσε του 41χρονου. Ο οδηγός, Mohinder Singh Bajwa, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σχετικά με το δυστύχημα.

Ο Pusey συνελήφθη στο σπίτι του στη Μελβούρνη λίγες ώρες μετά το ατύχημα στις 22 Απριλίου. Οι αστυνομικοί Lynette Taylor, Kevin King, Glen Humphris και Josh Prestney πέθαναν στο σημείο της σύγκρουσης. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για την χειρότερη απώλεια στην ιστορία της Αστυνομίας της Βικτόρια.

Οδηγός τράβηξε βίντεο και χλεύαζε αστυνομικούς την ώρα που πέθαιναν μετά από τροχαίο Facebook Twitter
(Από αριστερά) Kevin King, Josh Prestney, Lynette Taylor και Glen Humphris

Η αστυνομία κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο 41χρονος τράβηξε βίντεο από την σκηνή για περισσότερα από τρία λεπτά, στην διάρκεια του οποίου εστίαζε την κάμερα σε συγκεκριμένα σημεία, κάνοντας ταυτόχρονα υποτιμητικά σχόλια. Στη συνέχεια μοιράστηκε το βίντεο που τράβηξε, μεταξύ άλλων με έναν γνωστό του αστυνομικό.

Η κάμερα που έφερε πάνω της η αστυνομικός Lynette Taylor κατέγραψε τον Pusey να την χλευάζει ενώ βρισκόταν εγκλωβισμένη κάτω από το φορτηγό, ζητώντας βοήθεια.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης πως ο 41χρονος βρέθηκε θετικός σε εξέταση για ναρκωτικά.

«Ορίστε. Καταπληκτικό, εντελώς απίστευτο», φέρεται να ήταν ένα από τα σχόλιά του στο βίντεο. «Το μόνο που ήθελα ήταν να πάω σπίτι και να φάω το σούσι μου και τώρα μου γ*** το αυτοκίνητο».

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM