ΗΠΑ: Διαμαρτυρία από ενόπλους μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, κατά του lockdown

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία από ενόπλους μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, κατά του lockdown Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες διαδηλωτές, κάποιοι από αυτούς οπλισμένοι, μπήκαν στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν και διαμαρτυρήθηκαν κατά του lockdown.

Στο Μίσιγκαν η οπλοφορία είναι νόμιμη και επιτρέπεται να φέρει κάποιος όπλο εντός του Καπιτωλίου. Η αστυνομία, αφού έλεγξε τη θερμοκρασία τους, επέτρεψε σε κάποιους από τους διαδηλωτές να μπουν εντός του κτιρίου στο οποίο γινόταν συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών.

Πρόσφατα, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ παρέτεινε την καραντίνα έως τις 15 Μαΐου. Η πολιτεία έχει πληγεί σφοδρά από τον κορωνοϊό, καθώς ήδη 3.788 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 41.000.

 

«Αφήστε μας να δουλέψουμε», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν αποστάσεις. Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν να ανοίξουν από σήμερα τα καταστήματα.

Μία γερουσιαστής ανέφερε ότι κάποιοι συνάδελφοί της φόρεσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο. «Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια μας φωνάζουν. Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», έγραψε στο Twitter η Ντέινα Πολεχάνσκι, δημοσιεύοντας φωτογραφία με διαδηλωτές.


Πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM