ΗΠΑ: Διαμαρτυρία από ενόπλους μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, κατά του lockdown

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία από ενόπλους μέσα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, κατά του lockdown Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες διαδηλωτές, κάποιοι από αυτούς οπλισμένοι, μπήκαν στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν και διαμαρτυρήθηκαν κατά του lockdown.

Στο Μίσιγκαν η οπλοφορία είναι νόμιμη και επιτρέπεται να φέρει κάποιος όπλο εντός του Καπιτωλίου. Η αστυνομία, αφού έλεγξε τη θερμοκρασία τους, επέτρεψε σε κάποιους από τους διαδηλωτές να μπουν εντός του κτιρίου στο οποίο γινόταν συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών.

Πρόσφατα, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ παρέτεινε την καραντίνα έως τις 15 Μαΐου. Η πολιτεία έχει πληγεί σφοδρά από τον κορωνοϊό, καθώς ήδη 3.788 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 41.000.

 

«Αφήστε μας να δουλέψουμε», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν αποστάσεις. Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν να ανοίξουν από σήμερα τα καταστήματα.

Μία γερουσιαστής ανέφερε ότι κάποιοι συνάδελφοί της φόρεσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο. «Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια μας φωνάζουν. Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», έγραψε στο Twitter η Ντέινα Πολεχάνσκι, δημοσιεύοντας φωτογραφία με διαδηλωτές.


Πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM