Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Βενετία αγνώριστη: Εικόνες από δορυφόρο με τα κανάλια πριν και μετά την πανδημία

Η Βενετία αγνώριστη: Εικόνες από δορυφόρο με τα κανάλια πριν και μετά την πανδημία Facebook Twitter
ESA
0

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) έδωσε στην δημοσιότητα δύο δορυφορικές φωτογραφίες της Βενετίας, τραβηγμένες με έναν χρόνο διαφορά. 

Η πρώτη εικόνα απεικονίζει την Βενετία και τα περίφημα κανάλια της στις 19 Απριλίου του 2019 και η δεύτερη αποτυπώνει την κατάσταση στις 13 Απριλίου του 2020, μετά έναν μήνα περιοριστικών μέτρων και ελάχιστης χερσαίας και θαλάσσιας κυκλοφορίας, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

Η καραντίνα τέθηκε σε εφαρμογή στις 8 Μαρτίου στη γειτονική χώρα και, ήδη από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, το BBC είχε κυκλοφορήσει εικόνες με ψάρια που επέστρεφαν δειλά στα κανάλια της πόλης, όπου οι γόνδολες παρέμεναν δεμένες. Τα κρουαζιερόπλοια και τα σκάφη αναψυχής δεν επισκέπτονται πια την Βενετία και πλέον η διαύγεια των νερών είναι ορατή ακόμα και από το Διάστημα. 

Η Βενετία αγνώριστη: Εικόνες από δορυφόρο με τα κανάλια πριν και μετά την πανδημία Facebook Twitter
ESA
Η Βενετία αγνώριστη: Εικόνες από δορυφόρο με τα κανάλια πριν και μετά την πανδημία Facebook Twitter
ESA

Η Βενετία είναι χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια. Βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνοθάλασσα που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής, μεταξύ των εκβολών των ποταμών Πάδου και Πιάβε και, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, η ελάχιστη κίνηση έχει επιτρέψει στα νερά της να γίνουν ξανά διάφανα, και να παραμένουν έτσι, όσο τα υποχρεωτικά μέτρα είναι σε ισχύ. 

Στην περσινή φωτογραφία, διακρίνονται δεκάδες πλοία και σκάφη στο Μεγάλη Κανάλι και το κανάλι Giudecca αλλά πλέον τα σκάφη στην περιοχή είναι εμφανώς λιγότερα. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον δορυφόρο Sentinel-2 που συμμετέχει στο πρόγραμμα Copernicus της Κομισιόν, για την παρακολούθηση της γης και τις αλλαγές στο περιβάλλον.

Εντυπωσιακή είναι η αλλαγή και σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως παραδείγματος χάρη στην Ινδία, όπου κάτοικοι είδαν για πρώτη φορά τα Ιμαλάια εξαιτίας των μειωμένων επιπέδων ρύπανσης της ατμόσφαιρας. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ