Οργή στη Σομαλία για τον βιασμό κοριτσιών 3 και 4 ετών

Οργή στη Σομαλία για τον βιασμό κοριτσιών 3 και 4 ετών Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η κυβέρνηση στη Σομαλία καταδίκασε την απαγωγή και τον βιασμό δύο κοριτσιών ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών.

 

Ο υπεύθυνος γιατρός στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν ανέφερε ότι θα χρειαστούν σοβαρή χειρουργική επέμβαση, ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι έγιναν αρκετές συλλήψεις μετά την επίθεση που σημειώθηκαν την Τετάρτη. Σύμφωνα με τους γονείς οι δύο ξαδέλφες επέστρεφαν σπίτι τους από το σχολείο τους στο Afgoye, κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Μογκαντίσου.

Άνδρες απήγαγαν τα κορίτσια και τους επιτέθηκαν σεξουαλικά. Οι γονείς τους έψαχναν απεγνωσμένα στη γειτονιά για τα δύο κορίτσια και κατάφεραν να τα εντοπίσουν την επόμενη ημέρα. Όπως αναφέρει o Will Ross, δημοσιογράφος του BBC, τα κορίτσια ήταν μόλις τριών και τεσσάρων ετών και η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα όπου οι καταγγελίες για βιασμό έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.


Παράλληλα υποστηρίζει πως τέτοια εγκλήματα δεν έχουν διαπραχθεί εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο οι άνθρωποι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει την ανάγκη δημοσιοποίησης των περιστατικών αυτών. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ